Conesa exposarà el projecte de cooperació directa a Medellín


  • Comparteix:

Anterior edició d'aquest fòrum de l'ONU / Foto: Worldforum

Anterior edició d'aquest fòrum de l'ONU / Foto: Worldforum

L'alcaldessa, Mercè Conesa, exposarà el projecte de cooperació directa amb Tarija al Fòrum Urbà Mundial de Medellín. El fòrum, organitzat per l'ONU, tindrà lloc a Colòmbia del 5 a l'11 d’abril.

Arran del projecte de cooperació directa que l'Ajuntament duu a terme amb el consistori de Tarija, a Bolívia, l'alcaldessa ha estat convidada per presentar aquesta nova experiència nord-sud. El projecte de Tarija consisteix a millorar tres rieres d’aquest municipi americà. Ara bé, a diferència dels projectes de cooperació tradicionals, l'Ajuntament posa la seva experiència en gestió del coneixement a la disposició dels tècnics de Tarija. D’aquesta manera, tècnics de Sant Cugat i tècnics de Tarija faran una diagnosi de l’estat de les rieres i, posteriorment, dibuixaran diverses propostes d'acció (sanejament, clavegueram i gestió de residus). Aquest projecte implica visites dels responsables bolivians a Sant Cugat i dels responsables santcugatencs a Bolívia.

També està previst que l'alcaldessa faci una segona intervenció en l'apartat dedicat a la planificació de les ciutats intermèdies, les seves perspectives i les seves recomanacions. En aquest punt, Mercè Conesa es referirà a l'estratègia de ciutat i als eixos econòmic, social i ambiental.

El Fòrum Urbà Mundial és una àgora tècnica no legislativa organitzada pel Programa de les Nacions Unides per als Assentaments Humans. Cada dos anys, té lloc en una ciutat diferent i l'objectiu és abordar les qüestions més apressants d'avui dia, com, per exemple, la urbanització ràpida i l'impacte que té en les ciutats, comunitats, economies i canvi climàtic, entre altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.