La CUP obre un procés participatiu de nou mesos per construir un altre Sant Cugat


Temes relacionats

La campanya electoral de la CUP se centra en 125 propostes per canviar Sant Cugat (26/abr/10)


  • Comparteix:

La CUP, presentant la campanya

La CUP, presentant la campanya

La CUP arrenca aquest mes la campanya '180°: Capgirem Sant Cugat!', un procés participatiu de nou mesos que vol recollir propostes dels santcugatencs per construir un municipi que trenqui amb el model de 'ciutat aparador'. Amb xerrades, ponències i assemblees, la CUP vol calibrar els problemes i necessitats de Sant Cugat en tots els àmbits i així marcar les bases del programa electoral. El partit, que encara no ha confeccionat la llista electoral, descarta aliances amb altres formacions de cara als comicis municipals.

La formació independentista comença a preparar l'engranatge electoral i convida els santcugatencs a construir una ciutat que marqui una fractura amb 'el model creat per CiU'. Amb aquesta premisa neix la campanya '180°: Capgirem Sant Cugat!', un procés obert de participació que recollirà les propostes dels ciutadans amb assemblees, xerrades i ponències al llarg de nou mesos. Un procés de gestació que donarà a llum les bases del programa electoral de la CUP per als comicis municipals.

El membre de la CUP i regidor, Ignasi Bea, veu en la campanya la possibilitat de demostrar la feina feta en tres anys a l'Ajuntament i una oportunitat per als ciutadans que pensin que un altre Sant Cugat és possible.

Ignasi Bea

L'Observatori diu que la gent ve atreta per aquest model, però aquest model exclou la gent que no té condicions socioeconòmiques per permetre's el nivell de vida de la ciutat que està construint CiU.


La campanya donarà el tret de sortida dijous de la setmana vinent amb una taula rodona i una assemblea oberta el 24 d'abril. La cultura serà l'eix que vertebrarà les propostes d'abril. Al maig i juny serà el torn del model urbà i la sostenibilitat. Setembre i octubre seran els mesos que tractaran la democràcia participativa i el municipalisme; mentre que novembre i desembre serviran per abordar les qüestions socioeconòmiques, de treball i comerç.

D'aquests nou mesos d'intercanvi d'impressions amb la ciutadania, la CUP vol recollir propostes que articularan la proposta electoral del partit a l'alcaldia. Elaborar aquest redactat és, pel partit, més prioritari que definir ara els membres de la seva llista. El que també té clar la CUP és que és 'un partit revolucionari' i que descarta aliances amb altres formacions.

Ignasi Bea

No farem aliances entorn a sigles. No farem una aliança d'esquerres contra la dreta. Perquè els que diuen que són d'esquerra per a nosaltres no ho són.


Els blocs temàtics que ha engegat la CUP es tancaran amb una assemblea oberta que concretarà les propostes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.