ICV-EUiA demanarà al consistori que ofereixi cerimònies laiques per als nounats


  • Comparteix:

ICV-EUiA demana que el consistori ofereixi cerimònies laiques per als nounats / Foto: ACN

ICV-EUiA demana que el consistori ofereixi cerimònies laiques per als nounats / Foto: ACN

ICV-EUiA proposa a l'Ajuntament que ofereixi cerimònies laiques oficiades per un regidor per donar la benvinguda als nounats. La formació ecosocialista demanarà, amb una moció al proper ple municipal, que organitzi actes civils i sense abast jurídic perquè els ciutadans tinguin la possibilitat de presentar els seus fills en societat amb una celebració sense vinculacions religioses.

ICV-EUiA subratlla que, des que s'han estès les cerimònies civils, han crescut els usuaris interessats en aquest tipus de cerimònies. Segons la formació, actualment més del 80% dels casaments són civils i prop del 25% dels funerals són laics. Per això, els ecosocialistes demanen a l'Ajuntament que ofereixi actes civils de benvinguda dels nounats, tal com ha explicat la regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana.

Roser Casamitjana

Volem donar la possibilitat als ciutadans que tinguin l'oportunitat de presentar els nounats sense recórrer al bateig religiós.


Casamitjana ha insistit que aquesta demanda no vol trepitjar l'alternativa religiosa dels bateigs sinó ampliar el ventall de possibilitats en les cerimònies de presentació dels nounats. La regidora també ha destacat que avui en dia ja hi ha ajuntaments catalans que presten aquest servei com Igualada, Sabadell i Sant Boi de Llobregat, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.