Mascarell confia en tenir els 'papers' de Salamanca després dels comicis europeus


Temes relacionats

Tots els grups, menys el PP, reclamen el retorn dels documents municipals (17/feb/14)

Els últims 'papers de Salamanca' arribaran les properes setmanes (16/feb/14)

La Comissió de la Dignitat vol un retorn complet dels 'papers de Salamanca' (16/feb/14)

Strubell i Cruanyes culpen Wert d'obstruir el retorn dels papers de Salamanca (15/oct/13)

Ferran Mascarell preveu que el retorn dels 'papers' acabi en els propers mesos (19/set/13)


  • Comparteix:

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell / Foto: ACN

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell / Foto: ACN

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, espera que la darrera tramesa dels 'papers' de Salamanca arribi després de les eleccions al Parlament Europeu. Tot i així, el titular de Cultura ha lamentat que el govern espanyol posi excuses de tota mena per no tornar una documentació que hauria d'estar a Catalunya des de fa anys.

El conseller de Cultura creu que la convocatòria dels comicis europeus, que tindran lloc el 25 de maig, ha endarrerit de nou l'enviament dels documents. Mascarell, en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, ha lamentat aquesta situació i les excuses del govern espanyol per no materialitzar l'enviament.

Ferran Mascarell

Em sembla una tesi absolutament allunyada del que exigeix una llei i posa de relleu que posen excuses de tota mena.


Tot i que el conseller espera els darrers 'papers' de Salamanca després de les eleccions europees, Mascarell ha assenyalat que després de totes les promeses que no s'han complert per part del govern espanyol té 'dret a malfiar' i ha avançat que si no es compleixen s'haurà de tornar a actuar.

Ferran Mascarell

Em diuen i em prometen, però tinc dret a malfiar. Si no compleixen haurem d'actuar amb convicció des del punt de vista polític, social i parlamentari perquè és una presa de pèl


Aquests arxius són un conjunt de documents confiscats durant la Guerra Civil per les tropes franquistes a la Generalitat republicana i a altres institucions catalanes, que van ser dipositats a Salamanca. La seva devolució va començar el maig del 2006 amb un primer bloc de 500 lligalls pertanyents al govern català, i posteriorment n'han tornat altres remeses.

De fet, el ple municipal va aprovar una moció amb la qual exigeix al ministeri de Cultura espanyol els documents de l'arxiu municipal que van ser requisats per les tropes franquistes al final de la Guerra Civil i que actualment estan a l'arxiu de Salamanca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.