Sant Cugat ajudarà la Generalitat en l'organització de la consulta del 9N


Temes relacionats

Rebutjada la moció del PP contra la cessió de dades del padró per a la consulta (17/mar/14)

El PP no vol que l'Ajuntament cedeixi el padró a la Generalitat per al 9N ( 5/mar/14)

C's reclama a l'Ajuntament que no cedeixi dades dels ciutadans per a la consulta ( 5/feb/14)

Tots els grups municipals, tret del PP, donen suport a la consulta del 9N (20/gen/14)


  • Comparteix:

Mercè Conesa va rebre fa unes setmanes una estelada gegant de l'ANC / Foto: Localpres

Mercè Conesa va rebre fa unes setmanes una estelada gegant de l'ANC / Foto: Localpres

Sant Cugat col·laborarà amb la Generalitat en l'organització de la consulta del 9N. Ho ha confirmat l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha afegit que oferiran les dades del padró municipal al govern 'dins d'un conveni marc de col·laboració interadministrativa i emparat en la legislació catalana'.

Sant Cugat és un dels 262 municipis del país que ha respost afirmativament a la petició del govern de col·laborar amb l'organització de la consulta del 9 de novembre. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que és el que havien de fer com a ciutat activa que dóna suport a la iniciativa.

Mercè Conesa

Com a municipi que considerem actiu i que dóna suport a la iniciativa que està impulsant la Generalitat hem respost que estem al seu servei perquè la consulta del 9N sigui possible.


Sobre la possibilitat que l'Ajuntament cedeixi les dades del padró a la Generalitat per dur a terme la consulta sobre la independència, Conesa ha explicat que d'acord amb la legislació tenen 'el deure i l'obligació de la col·laboració interadministrativa'.

En aquest sentit, ha afegit que 'de la mateixa manera que cedeixen dades a l'oficina de gestió tributària de la Diputació de Barcelona per a les sancions de trànsit es poden cedir dades del padró si la Generalitat ho requereix'. És per això que l'alcaldessa ha dit que si un ciutadà es nega al fet que el consistori faciliti les seves dades al govern 'haurà de demostrar que és il·legal cedir-les'.

Mercè Conesa

Haurà de demostrar que és il·legal cedir-les. Són unes dades que no es posen a la llum pública. Només s'utilitzen per una finalitat emparada per la llei.


A Sant Cugat, tots els partits amb representació al ple municipal, excepte el PP, han expressat el seu suport a la consulta del 9 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.