Sant Cugat porta el cas de la compensació d'Adif al Síndic de Greuges català


Temes relacionats

Sant Cugat compensarà Adif amb 7,5 milions per la sentència d'una expropiació (24/abr/14)


  • Comparteix:

Mercè Conesa, a Cugat.cat

Mercè Conesa, a Cugat.cat

L'Ajuntament porta al Síndic de Greuges de Catalunya el cas de la compensació de 7,5 milions d'euros a l'empresa estatal Adif. El consistori lamenta que Adif no es conformés amb el valor econòmic inicial de l'expropiació, l'acusa d'especular amb els terrenys i vol que s'impulsi una reforma de la llei perquè no es repeteixin casos similars.

El cas neix al 2005, quan el consistori va expropiar uns terrenys a Adif per construir la Ronda Nord. La discrepància en el valor de l'espai va acabar als tribunals i recentment el Tribunal Suprem ha sentenciat que la quantitat a pagar és de 6,1 milions d'euros, una quantitat que es compensarà a través d'un conveni entre el consistori i l'empresa estatal.

Malgrat l'entesa final entre les dues parts, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha criticat a Cugat.cat el paper d'Adif, a la qual ha acusat d'especular amb els terrenys.

Mercè Conesa

Han actuat de forma economicista quan tots som l'administració. No té sentit que Adif especuli amb uns terrenys per fer una ronda.


Per afrontar la sentència, el consistori i l'empresa del ministeri de Foment espanyol han acordat dues vies de pagament fins arribar a la compensació de 7,5 milions d'euros, una xifra que recull els interessos que es generaran fins a la fi del conveni.

El cas ha arribat a les mans del Síndic de Greuges de Catalunya. L'objectiu, segons Conesa, és instar els legisladors a canviar la llei sobre expropiacions forçoses.

Mercè Conesa

Quan el síndic tingui les conclusions, les presentarem als legisladors perquè es modifiqui la llei.


Conesa descarta que la sentència, ja ferma i contrària als interessos de Sant Cugat, tingui res a veure amb el procés d'independència de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.