Sant Cugat reforça les seves accions en contra del canvi climàtic


Temes relacionats

Sant Cugat fa un pas endavant en la lluita contra el canvi climàtic (24/abr/14)

Sant Cugat continua la seva lluita contra el canvi climàtic en l'àmbit local (18/mar/14)

El Pacte d'alcaldes contra el canvi climàtic es reuneix a Brussel·les (21/jun/13)


  • Comparteix:

Sant Cugat es referma la seva acció contra el canvi climàtic / Foto: ACN

Sant Cugat es referma la seva acció contra el canvi climàtic / Foto: ACN

L'equip de govern ha formalitzat al ple d'aquest dilluns els nous compromisos que l'Ajuntament ha assumit amb la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Amb aquests acords, la ciutat afronta el repte d'incrementar fins al 40% la reducció de partícules contaminants amb la vista posada al 2030 i estudiarà més mesures per mitigar els efectes del canvi climàtic al territori.

La sessió d'aquest dilluns ha servit per donar compte de dos acords relacionats amb la lluita contra el canvi climàtic que l'Ajuntament va adoptar en la 14a edició de l'assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, celebrada el mes passat a Vilanova i la Geltrú. En aquesta trobada, els municipis integrats en aquesta plataforma van augmentar el compromís amb la reducció d'emissions de partícules contaminants, que fins ara estava xifrat en un 20% de cara el 2020, i fer-lo arribar al 40% en vistes al 2030.

A més aquest conveni s'acompanya de la voluntat de reclamar a instàncies superiors que se segueixin els punts que promou la xarxa a l'hora de legislar en l'àmbit energètic. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat que alguns dels acords impliquen apostar més per les energies renovables i posar remei a les situacions de pobresa energètica, també presents a la ciutat.

Joan Puigdomènech

Assumim el compromís de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i el repte de resoldre les situacions de pobresa energètica, també presents a Sant Cugat.


El segon compromís que ha assumit el consistori té a veure amb els efectes que ja es fan notar sobre el territori derivats del canvi climàtic. En aquest sentit, la proposta reclama planificar la gestió municipal a partir de l'estudi dels riscos, de manera que es redueixi la vulnerabilitat de les ciutats i es puguin definir estratègies coordinades en aquesta direcció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.