La ciutat estudia promoure una campanya antirumors vers la immigració


  • Comparteix:

L'associació Multicultural és una entitat que ajuda els nouvinguts / Foto: Associació Multicultural Sant Cugat

L'associació Multicultural és una entitat que ajuda els nouvinguts / Foto: Associació Multicultural Sant Cugat

Sant Cugat estudiarà impulsar una campanya antirumors sobre la immigració, tal com ha aprovat el ple municipal amb els vots a favor de tots els partits, tret del PP, que hi ha votat en contra. Així, CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP volen combatre els prejudicis i estereotips sobre la població immigrada i desmentir tòpics com 'els immigrants es queden amb totes les ajudes' i 'els immigrants són uns delinqüents', entre d'altres.

'Els immigrants ens treuen la feina', 'els immigrants no es volen integrar', 'tenen actituds incíviques i fan mal ús de l'espai públic' i 'els immigrants no paguen impostos' són només algunes de les afirmacions que Sant Cugat vol eliminar del pensament de part de la ciutadania. Tots els grups amb representació al ple, excepte el PP, consideren que aquests tòpics són alguns dels 'rumors més freqüents' que existeixen sobre la immigració i asseguren que 'no coincideixen amb la realitat'.

Els partits han explicat durant al sessió plenària que aquest tipus de frases neixen de 'la ignorància i la manca de coneixement de les persones'. En aquest sentit, han afegit que es 'generen discursos demagogs i superficials que no ajuden el benestar del conjunt de la ciutadania'.

En aquest sentit, el regidor de la CUP, Ignasi Bea, ha manifestat que, seguint l'exemple d'altres poblacions, és convenient que Sant Cugat estudiï posar en marxa una campanya per acabar amb els rumors i prejudicis falsos que van quedant en la societat.

Ignasi Bea

En algunes poblacions ja s'han fet aquest tipus de campanyes per combatre prejudicis i estereotips que van quedant en la societat.


De la seva banda, el regidor del PP, Álvaro Benejam, ha considerat que a Sant Cugat els rumors sobre els immigrants no són greus i que entren dins de la 'normalitat'. La formació creu que emprendre una campanya no és necessari i, per aquest motiu, s'hi ha posicionat en contra.

Álvaro Benejam

Creiem que a la ciutat no hi ha molts rumors i, per tant, no és necessari fer una inversió de temps i diners en aquesta campanya.


CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP critiquen que alguns partits polítics alimenten la divisió entre ciutadans, en lloc de promoure polítiques que tendeixin a millorar les condicions de les persones més desafavorides.

És per tot això que el ple ha aprovat una moció per encarregar a la Diputació de Barcelona un estudi a fons d'aquesta qüestió i les diferents formes d'abordar-la a Sant Cugat. Segons els partits que han donat suport a la proposta, es tracta d'una campanya 'amb un cost molt reduït, però amb un important valor social'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.