La nova centralitat de Valldoreix ja té projecte guanyador


Temes relacionats

Valldoreix explica avui els projectes de la nova centralitat en audiència pública (19/feb/14)

Valldoreix facilita 12 punts informatius per saber el futur de la Centralitat del territori (23/gen/14)

Arrenca l'exposició i votació dels projectes de centralitat de Valldoreix (19/nov/13)

L'EMD presenta les propostes finalistes per dissenyar la centralitat de Valldoreix (13/nov/13)


  • Comparteix:

Josep Puig i els guanyadors

Josep Puig i els guanyadors

El projecte 'Àgora en Quatre Temps', de l'estudi d'arquitectes Alegre-Lloveras i Barceló-Balanzó, és el guanyador del concurs convocat per l'EMD de Valldoreix per dissenyar la nova centralitat del territori. La proposta, que consisteix en una plaça envoltada d'equipaments culturals i comercials a més de blocs d'habitatges, començarà a construir-se a partir del 2015 en cas que l'EMD trobi vies de finançament. Els guanyadors s'emporten un premi d'11.000 euros.

Una vegada es completi la retirada de les línies d'alta tensió Valldoreix tindrà via lliure per edificar la seva nova centralitat. 'Àgora a Quatre Vents' és un disseny dels estudis d'arquitectes Alegre-Lloveras i Barceló-Balanzó. La seva proposta consisteix a enllaçar l'estació amb la nova plaça de la centralitat a través d'un passeig prou ample perquè els valldoreixencs puguin passejar-hi.

Amb relació a la centralitat, la plaça inclouria un espai obert que estarà envoltat per habitatges, locals de comerç, un centre cívic, un espai escènic i l'Escola de Música. El membre de l'equip Toni Barceló ha definit Valldoreix com un tapís verd on el nou espai suposaria una clariana.

Toni Barceló

Entenem Valldoreix com un tapís de verd i cases de petita escala. Proposem una clariana a dins d'aquest petit tapís. L'anomenem àgora.


El projecte, que en cas de trobar finançament ja podria començar a construir-se al 2015, preveu completar-se en quatre fases. En la primera es construirà la plaça, l'àrea de comerç i l'aparcament, que se situarà al voltant de tota l'estructura. En la segona es procedirà a edificar els habitatges i diversos locals, mentre que en la tercera es construirà el centre cívic. L'espai escènic i l'Escola de Música es reserven de cara a la fase final.

De totes maneres, cal tenir en compte que el projecte guanyador és susceptible de canvis en funció de les propostes i les necessitats dels valldoreixencs, tal com ha recordat el president de l'EMD, Josep Puig. Puig ha destacat que la centralitat és una de les reivindicacions històriques de Valldoreix.

Josep Puig

Valldoreix és un poble i per acabar de ser-ho necessitava aquesta centralitat. Fa 30 anys que ho reclamem.


De moment, es desconeix el pressupost de tota l'actuació, a l'espera de possibles modificacions.

Els altres dos projectes finalistes han estat 'Àgora Verda' i 'Cavea', que s'han endut un premi de 4.000 i 2.000 euros respectivament. 'Àgora en Quatre Temps' n'ha aconseguit 11.000. Els finalistes i el guanyador han sortit d'un barem fet a partir de les votacions populars i les d'un jurat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.