L'AEB reclama a l'Ajuntament que respecti la legalitat sobre el model lingüístic


Temes relacionats

El ple rebutja les interlocutòries del TSJC contra la immersió lingüística (28/abr/14)


  • Comparteix:

Una sessió del ple / Foto: Localpres

Una sessió del ple / Foto: Localpres

L'Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB) de Sant Cugat lamenta que el consistori hagi aprovat al ple una moció que rebutja les interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliguen la conselleria d'Ensenyament i cinc centres a fixar un 25% de l'horari lectiu en castellà. Aquest mateix dimecres, el TSJC ha rebutjat els recursos de la Generalitat, d'aquestes cinc escoles i les AMPA i ha avalat la quota del 25%.

La secció local d'aquesta entitat adverteix que aquesta mena de mocions tenen l'objectiu d'intimidar les famílies que defensen un model d'educació bilingüe i coaccionar les autoritats judicials. El text aprovat a Sant Cugat comptava amb els vots de CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP.

Segons l'AEB és radicalment fals que el model d'immersió lingüística obligatòria sigui legal a Catalunya ja que el vigent aposta per la conjunció i, per tant, comporta la presència equilibrada de les llengües oficials a l'ensenyament. Aquest és el motiu, explica l'entitat, pel qual els tribunals han donat la raó reiteradament a les famílies que demanen una educació bilingüe.

L'AEB lamenta l'aprovació d'aquesta moció i recorda que també és reprovable que des de les institucions públiques es faci una crida a participar en actes reivindicatius com el Correllengua o Som Escola, que no tenen 'el consens majoritari' de la societat.

Un posicionament de l'AEB que ha arribat abans que el TSJC hagi rebutjat els recursos de la Generalitat, cinc escoles i les seves AMPA avalant la quota del 25% d'assignatures en castellà en aquelles aules on un sol alumne ho demani, i sense que sigui suficient l'atenció individualitzada a l'estudiant. El govern ja ha anunciat que recorrerà aquesta sentència al Tribunal Suprem (TS).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.