ICV-EuiA millora lleugerament els seus resultats a la ciutat i aconsegueix dos diputats


  • Comparteix:

Izquierda Unida perd 4 dels 9 diputats que tenia fins ara al Congrés, tot i l'excel·lent resultat de la coalició ICV- EA que, a Catalunya, obté dos escons i duplica la seva presència parlamentària. A Sant Cugat, el partit ha obtingut 2.624 vots, el 6'66 per cent dels vots emesos al municipi, i es manté com a cinquena força política de la ciutat.

Iniciativa per Catalunya Verds treu dos diputats i dobla, així, la seva representació al Congrés dels Diputats. Un increment que, segons el portaveu d'Iniciativa per Catalunya Verds a Sant Cugat, Xavier Boix, posa de manifest la voluntat de la ciutadania d'un canvi fonamental de polítiques. Segons el portaveu local del partit, però, el més important és que la dreta queda fora del govern central.

Xavier Boix

El més important és que el PP no governarà Espanya, que no hi haurà polítiques de dreta ni més manipulació informativa. A Sant Cugat, estem contents sobretot tenint en compte que ens enfrontavem al vot útil.


Pel que fa els resultats a Sant Cugat, amb 2.624 vots, Iniciativa per Catalunya Verds obté el 6,66 per cent dels vots emesos al municipi, un lleuger increment respecte les eleccions generals de l'any 2000, en què va obtenir el 6,5 per cent dels vots, si comptem amb els resultats d'Esquerra Unida i Alternativa. Boix considera que aquestes xifres són el resultat d'una bona feina.

Xavier Boix

És resultat d'una bona feina, i de les propostes polítiques d'Iniciativa. Considerem els resultats a Sant Cugat com un premi a la nostra feina.


Pel que fa la possibilitat de futurs pactes al Congrés dels Diputats, Boix ha destacat l'arribada del pluralisme de les esquerres a les Corts Espanyoles, cosa, que, segons el portaveu local, evidencia un canvi significatiu en la voluntat de tots els ciutadans.

El més d'un centenar de persones que s'han aplegat al bar Jazztambé per rebre les novetats de l'escrutini han celebrat els resultats generals com una fita històrica. Un dels moments més emotius de la nit ha estat el seguiment per part dels assistents, en absolut silenci, de les declaracions del candidat d'Iniciativa al Congrés dels diputats, Joan Herrera, en què ha apel·lat a la decència que, ha dit, és necessària a les Corts Generals. També s'ha seguit solemnement el minut de silenci proposat pel candidat del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, en memòria de les víctimes del fatídic 11 de març a Madrid.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.