El PP passa a ser la quarta força a la ciutat i perd a la ciutat 7 punts percentuals


  • Comparteix:

El Partit Popular perd les eleccions i passa a l'oposició després de vuit anys al poder. La secció local de Sant Cugat també pateix aquesta davallada i, amb 7 punts percentuals menys que a les eleccions del 2000, passa a ser la quarta força política a la nostra ciutat.

El PP ha perdut d'una manera clara i contundent, i dels 183 diputats que li donaven fins ara la majoria absoluta, en perd 35. Després de 8 anys dirigint l'executiu espanyol, els 148 diputats populars s'asseuran, ara, als escons de l'oposició. La diputada del PP a Sant Cugat, Berta Rodríguez, ha admès aquest resultat negatiu, però adverteix que els socialistes hauran de pactar per aconseguir governar.

Berta Rodríguez

El PP ha perdut la majoria absoluta i ha quedat com a segons força, però el PSOE ha guanyat amb majoria relativa i ara s'obre un període de reflexió important.


Pel que fa a Sant Cugat, els populars també noten aquesta pèrdua i passen de ser la tercera a la quarta força política a la nostra ciutat. El 16´3 per cent de vots que han aconseguit, queden 7 punts per sota dels resultats de l'any 2000. Rodríguez explica que a partir d'ara s'ha de començar a treballar de nou, tot i que es mostra satisfeta per haver conservat la fidelitat de vots dels seus seguidors santcugatencs.

Berta Rodríguez

A Sant Cugat, hem passat de ser la tercera força política a ser la quarta però tenim un electorat fidel i també em satisfà molt la gran participació que hi ha hagut.


El candidat del PP, Mariano Rajoy, ha apuntat els atacs terroristes de Madrid i la participació d'Espanya a la guerra de l'Iraq, com una de les possibles causes d'aquesta desfeta electoral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.