La CUP vol unes eleccions municipals amb igualtat d'oportunitats entre els partits


Temes relacionats

Conesa formalitza la seva intenció de concórrer de nou a l'alcaldia per CiU (30/abr/14)

Oriol Junqueras presentarà Mireia Ingla com a alcaldable d'ERC al Teatre-Auditori (11/abr/14)

Conesa: 'Sempre he defensat la limitació de mandats' ( 4/abr/14)

Forcades: 'Si ens presentem a les municipals serà amb altres formacions' ( 3/abr/14)

Villaseñor serà el cap de llista del PSC a les eleccions municipals (10/mar/14)


  • Comparteix:

La CUP no considera adequats els criteris que es basen en la representació al consistori / Foto: Localpres

La CUP no considera adequats els criteris que es basen en la representació al consistori / Foto: Localpres

La CUP vol que l'Ajuntament cedeixi els mateixos espais de publicitat electoral a tots els partits que concorreran a les properes eleccions municipals, independentment de la seva representació al ple. La formació presentarà aquesta proposta al proper ple municipal amb l'objectiu de fomentar la igualtat d'oportunitats, un text que també demana a l'Ajuntament estudiar l'opció de publicar un butlletí on tots els partits puguin explicar el seu projecte de ciutat en igualtat de condicions.

Fomentar la solidaritat entre els partits i ajudar-se mútuament perquè, per exemple, tots ells disposin de cartells electorals al carrer, tinguin o no representació al ple. Aquest és l'actitud que la CUP vol que fomenti l'Ajuntament durant les properes eleccions municipals. L'única excepció que vol promoure la formació independentista afecta els partits que promoguin actituds contràries als drets fonamentals, tal com ha recordat el regidor Guim Pros.

Guim Pros

Volem deixar clar que parlem de partits que en els seus programes no introdueixin ítems racistes, xenòfobs o masclistes.


Així doncs, la moció vol que el consistori es comprometi a cedir els mateixos espais per publicitat electoral a totes les candidatures, independentment de la seva representació al consistori. D'altra banda, la proposta també inclou la possibilitat de confeccionar un butlletí durant la campanya electoral que es repartiria al màxim d'habitatges possible. La intenció és que tots els partits puguin explicar les seves propostes de manera equitativa.

La moció també preveu instar Cugat.cat a cobrir les eleccions amb aquests criteris d'equitat. Així, el text reclama que els debats electorals que organitzi aquest mitjà fomenti la igualtat d'oportunitats i, per tant, convidi tots els partits que respectin els drets bàsics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.