La uaSC també vol unes municipals amb igualtat d'oportunitats en publicitat electoral


Temes relacionats

La CUP vol unes eleccions municipals amb igualtat d'oportunitats entre els partits ( 5/mai/14)


  • Comparteix:

La uaSC també vol igualtat d'oportunitats a les municipals

La uaSC també vol igualtat d'oportunitats a les municipals

La uaSC dóna suport a la CUP en la seva proposta que tots els partits polítics tinguin la mateixa publicitat electoral durant les eleccions municipals. La formació, sense presència al ple, considera que la igualtat d'oportunitats polítiques és un dels pilars fonamentals de la democràcia i assegura que la normativa electoral actual afavoreix uns partits en detriment d'uns altres.

Fa uns dies la CUP va presentar una moció que presentarà al ple municipal de maig. Es tracta d'una proposta perquè l'Ajuntament es comprometi a cedir els mateixos espais per a publicitat electoral a totes les candidatures, independentment de la seva representació al consistori. L'objectiu és promoure la solidaritat entre els partits i ajudar-se mútuament perquè, per exemple, tots ells disposin de cartells electorals al carrer, tinguin o no representació al ple.

La uaSC celebra la proposta de la CUP perquè dinàmiques com aquestes són imprescindibles, asseguren, per preservar els principals valors de la democràcia. En aquest sentit, el membre de l'executiva del partit Xavier Barbany ha destacat que Sant Cugat es convertiria en una ciutat democràticament 'molt avançada' si implantés alguna d'aquestes mesures igualitàries.

Xavier Barbany

Sant Cugat seria una ciutat molt avançada democràticament si implantés aquestes mesures igualitàries.


El partit recorda que ha presentat al parlament un document on proposen a totes les formacions polítiques algunes idees per elaborar la llei electoral catalana. Limitar les despeses dels partits durant la campanya electoral i no permetre la presència de partits amb ideari totalitari són algunes de les mesures que presenten.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.