El PSC planteja un pla integral de millora a Can Barata


  • Comparteix:

Imatge actual del parc infantil de Can Barata / Foto: PSC

Imatge actual del parc infantil de Can Barata / Foto: PSC

El PSC portarà al ple una moció per proposar un pla integral de millora al barri de Can Barata-Font Xica, a tocar de Rubí i Sant Quirze. Els socialistes consideren urgent una actuació a la zona, on viuen unes 400 persones, per resoldre problemes com les mancances en transport públic i connectivitat amb el nucli i les condicions 'millorables' del parc infantil i la pista esportiva. El partit també demana convertir el barri en districte per la seva singularitat i ubicació o l'assignació d'una partida de lliure disposició.

El document del PSC està consensuat amb residents i incorpora totes les aportacions de l'Associació de Veïns de Can Barata. El text demana la creació d'un pla integral de millora per corregir les deficiències que, segons el PSC, presenta el barri i fer-lo a partir de diversos estudis.

Aquests estudis servirien per abordar la millora immediata de l'espai de joc infantil, la zona esportiva i la senyalització del barri i els seus accessos. El PSC ha posat l'accent en la poca connectivitat que té el barri amb el casc urbà. Els socialistes demanen millorar l'accessibilitat i garantir una correcta mobilitat a través d'un estudi ja que, diuen, Can Barata han quedat fora del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) de Sant Cugat.

El regidor del PSC, Pere Soler, afirma que, a dia d'avui, Can Barata només compta amb transport públic interurbà i per això demana alternatives que garanteixin l'accés al nucli local i al CAP Can Mates.

Pere Soler

S'ha de mirar quina és la millor mobilitat perquè aquells veïns que no tenen vehicle privat puguin moure's en transport. Que puguin connectar de forma factible amb el CAP i l'Ajuntament.


Els socialistes han dit que els veïns estan a l'espera de la construcció de la rotonda d'accés, després d'haver assumit ja el pagament de les expropiacions necessàries per poder-la fer. En definitiva, el socialistes volen ubicar en el mapa local el barri de Can Barata-Font Xica i una manera, per a ells, seria la dinamització de la participació ciutadana.

Atenent, apunta el PSC, l''escassa' participació del barri al consell del Centre-Est, el partit considera necessari dotar Can Barata d'una entitat pròpia convertint-lo en districte o amb l'assignació d'una partida de lliure disposició.

La formació també reclama que el pla integral de millori s'acompanyi d'un procés de participació veïnal.

El PSC ha avançat que el document rebrà esmenes de l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.