La CUP insta l'Ajuntament a rebutjar el Pla Hidrològic de l'Ebre


  • Comparteix:

Imatge del canal de la dreta de l'Ebre / Foto: ACN

Imatge del canal de la dreta de l'Ebre / Foto: ACN

La CUP vol que l'Ajuntament expressi el rebuig al Pla Hidrològic de la demarcació de l'Ebre aprovat pel consell espanyol de ministres el febrer passat. El grup municipal presentarà al ple una moció en aquest sentit, amb la qual també busca el suport del consistori a la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

Per la formació l'aprovació d'aquest pla és 'enèsim atac' a l'ecosistema que té com a eix vertebrador el riu Ebre. És per això que la CUP buscarà amb aquesta moció el rebuig del plenari al document, ja que, diu, s'ha fet d'esquenes al sentit comú, sense rigor científic i sense atendre les al·legacions presentades.

A més, la moció dóna suport a la Plataforma en Defensa de l'Ebre en tot allò necessari per organitzar actes i convocatòries de mobilització.

Entre altres, el pla fixa el cabal mínim que ha de tenir el riu en diferents trams i que al seu pas de Tortosa està previst en 100 metres cúbics per segon. Tant la Generalitat com la Plataforma en Defensa de l'Ebre consideren 'insuficient' aquest règim de cabals per garantir la supervivència del tram final del riu i del Delta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.