El PP proposa més compromís amb les polítiques d'igualtat europees


Temes relacionats

Romeva reclama una UE i un món local amb competències ben definides (13/mai/14)

Tremosa carrega contra els partits que culpen Europa dels seus fracassos (11/mai/14)

CiU vol que Catalunya arribi a Europa per defensar els interessos dels catalans ( 8/mai/14)

El PSC inicia la campanya electoral europea obrint foc contra el PP ( 8/mai/14)

El PP aposta per 'una Espanya unida' per representar els ciutadans a la UE ( 8/mai/14)

ERC inicia la campanya apostant per Catalunya com a nou estat d'Europa ( 8/mai/14)

ICV porta el dret de decidir a Europa i referma la lluita contra les desigualtats ( 8/mai/14)


  • Comparteix:

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i el primer candidat d'aquesta formació al Parlament Europeu, Santiago Fisas, han posat en valor la paritat interna del seu partit i les polítiques d'igualtat que impulsa el govern de Mariano Rajoy, uns projectes que confien exportar a Europa. En un acte electoral a l'Hotel Sant Cugat amb un centenar de persones aquest dimecres, Sánchez-Camacho també ha carregat contra el nacionalisme i ha advertit que la cooperació entre tots els espanyols és l'única via perquè el país tingui una veu important i respectada a la Unió Europea (UE).

En un acte apadrinat per l'associació Temps de Dones, els alts càrrecs del PP han aprofitat l'ocasió per recordar que aquest partit és 'l'únic' que ha apostat de manera forta per la participació de dones en la política, tal com demostren Esperanza Aguirre, Soraya Sáenz de Santamaría, la mateixa Sánchez-Camacho i la presidenta del PP basc, Arantza Quiroga, que ha també participat en l'acte santcugatenc. Tot i això, han destacat, sense la necessitat de quotes.

En matèria de paritat, el candidat català Santiago Fisas s'ha posat com a repte per als propers cinc anys potenciar la igualtat entre homes i dones des del Parlament Europeu, especialment en l'àmbit salarial.

Santiago Fisas

Cal una nova estratègia integral europea a favor de la igualtat d'oportunitats. Volem també un sistema europeu de gestió de la igualtat a l'empresa i que mesuri els salaris.


En la seva intervenció, Sánchez-Camacho ha defensat l'obra de govern de Mariano Rajoy, ha animat els assistents a participar als comicis i ha assegurat que optar per altres formacions és 'llençar el vot'. El PP, augura la presidenta, és l'única formació que garantirà la pluralitat de l'Estat espanyol i la cooperació mútua, fet que permetrà al país ser rellevant en les decisions que es prenguin a escala europea.

Alícia Sánchez-Camac

Europa va a un procés de major unitat. En aquesta fase no s'acceptaran les propostes de separació.


Camacho també ha carregat contra la Generalitat perquè, assegura, vol fer un primer pas cap a la independència recollint les dades fiscals dels ciutadans a través de la declaració de la renda. La presidenta ha assegurat que aquesta competència no és de l'Agència Tributària de Catalunya.

Prop de 100 persones, entre ells els regidors locals del PP, han acudit al Sant Cugat Hotel en un acte en què també ha participat la presidenta del PP del País Basc, Arantza Quiroga. La líder popular ha lloat la tasca de la secció catalana, amb qui comparteix, ha dit, la similitud d'haver d'afrontar insults i agressions per ser considerats traïdors i 'bascos o catalans de segona'.

Els populars s'han sumat a la campanya internacional que demana al grup terrorista Boko Haram alliberar les noies nigerianes segrestades a mitjans d'abril.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.