L'expropiació de la zona verda del carrer d'Andana costarà 2,3 milions d'euros


Temes relacionats

L'aprovació definitiva del Pla de Mobilitat, dilluns al ple (16/mai/14)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels terrenys / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu dels terrenys / Foto: Google Maps

L'Ajuntament haurà de pagar 2,3 milions d'euros a la propietària d'una zona verda al carrer d'Andana per la seva expropiació. El pagament és fruit d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i el ple municipal ha donat aquest dilluns el vistiplau a l'acord entre les dues parts per renunciar a la cassació i fer el pagament fraccionat, d'uns 800.000 euros anuals. L'Ajuntament té previst destinar aquest espai a millorar la parada de taxis i facilitar l'aparcament de bicicletes.

Es tracta, com en altres casos de zones verdes, d'una expropiació forçosa d'aquesta parcel·la de 1.090 metres quadrats al carrer d'Andana, darrere l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Cugat. Una sentència del TSJC del 2009 obliga l'Ajuntament a pagar 2,3 milions euros, tot i que les dues parts del litigi han arribat a un acord, que aquest dilluns ha estat ratificat pel ple municipal.

El regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha explicat que l'acord preveu el pagament fraccionat de l'expropiació, així com renunciar a la cassació.

Pere Casajoana

Aquest acord estableix el pagament fraccionat de tots els diners, en tres anys.


L'equip de govern té previst dedicar aquest espai a millorar la parada de taxis i facilitar l'aparcament de bicicletes, tot i que el projecte encara no està concretat.

Tots els grups municipals del ple han votat a favor de l'acord, menys el PP, que s'ha abstingut. Tot i així, tots ells s'han reclamat a l'equip de govern una previsió de pagaments per expropiacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.