Sant Cugat reclama més suport per desenvolupar la llei de la dependència


Temes relacionats

2.672 santcugatencs es beneficien de la Llei de dependència (13/mar/14)

L'Ajuntament assumirà els costos de les prestacions per a residències durant l'estiu ( 6/ago/13)


  • Comparteix:

3.112 persones han demanat la valoració de dependència a Sant Cugat d'acord amb la llei / Foto: ACN

3.112 persones han demanat la valoració de dependència a Sant Cugat d'acord amb la llei / Foto: ACN

Sant Cugat instarà la Generalitat i l'Estat espanyol a reformular les prestacions del finançament per a la llei de dependència. El ple ha aprovat aquesta moció del PSC, que ha inclòs esmenes de CiU, amb els vots a favor de tots els partits excepte el PP, que s'ha mostrat contrari a les propostes fetes des de la federació nacionalista.

La moció insta el departament de Benestar i Família que publiqui a la web Transparencia.cat i comuniqui als interessats, en els propers dos mesos, el deute pendent del 2013 a les persones usuàries, ajuntaments implicats, entitats i empreses prestadores de serveis d'atenció a les persones en situació de dependència. A més, insta la Generalitat a restablir, de manera immediata, les prestacions econòmiques vinculades al servei d'atenció residencial.

El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha explicat que la petició que es fa des del consistori és doble: cap a l'Estat espanyol i cap la Generalitat. El socialista considera que tots dos governs vulneren la llei de la dependència.

Ferran Villaseñor

Demanem al govern de l'estat que posi la part de diners que li toca perquè la Generalitat no hagi d'assumir la part que no li toca, tot i que la que li toca a vegades tampoc no l'ha assumit. El que demanem és una reformulació del finançament de les prestacions econòmiques perquè és important i sobretot no s'ha de treure.


La moció del PSC s'ha aprovat finalment incorporant les esmenes de CiU, molt crítiques amb el paper de l'Estat espanyol en aquesta qüestió. El regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, ha denunciat la 'morositat' del govern espanyol amb relació a la Generalitat i ha afegit que tot respon a una estratègia política.

Raül Grangé

El govern de l'estat és morós amb el govern de Catalunya respecte la llei de dependència. No ho és perquè no pugui pagar, com li passa al govern català, sinó perquè és una estratègia política.


La llei de la dependència a Sant Cugat
3.112 persones han demanat la valoració de dependència a Sant Cugat d'acord amb la llei i, d'aquestes, 2.672 han obtingut la prestació, segons dades del mes de març de 2014 de Serveis Socials. Així, 440 persones a les quals no se'ls ha reconegut cap grau de dependència s'han quedat fora d'aquesta ajuda.

Amb relació als beneficiaris, 608 persones han obtingut una valoració de grau de dependència moderada, el grau de dependència severa s'ha determinat per a 942 ciutadans i 1.122 santcugatencs tenen el grau gran de dependència.

La llei es va començar a desplegar al 2006 i té l'objectiu d'ajudar els dos col·lectius, els afectats directes i els seus familiars.

Les valoracions de dependència les fa directament el departament de Benestar Social i Família, el qual després remet la informació als ajuntaments perquè els seus serveis socials efectuïn la tramitació dels Plans Individuals d'Atenció (PIA).

Des de 2008, s'han dut a terme 1.711 PIA a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.