El ple acosta el projecte d'habitatge públic a Valldoreix


Temes relacionats

Llum verda del ple a l'arribada d'habitatge públic a Valldoreix (17/des/13)

L'arribada d'habitatge públic a Valldoreix, més a prop (27/nov/13)


  • Comparteix:

El conveni preveu la construcció d'habitatge públic a Valldoreix / Foto: Fgc

El conveni preveu la construcció d'habitatge públic a Valldoreix / Foto: Fgc

El ple d'aquest dilluns ha oficialitzat, amb els vots a favor de CiU i l'abstenció de la resta de grups, la cessió de terrenys entre l'Ajuntament i l'EMD que preveu el conveni signat entre les administracions i que donarà lloc al desenvolupament urbanístic de la plaça de l'estació de Valldoreix per fer habitatge públic. A canvi de la cessió per part de Valldoreix del solar d'aquesta plaça, Sant Cugat cedeix una parcel·la de la rambla del Jardí amb el passeig del Nard, els terrenys del parc de davant del CAP i el tram comprès del carrer de Mossèn Cinto entre les rieres de Clavell i Nonell.

El conveni urbanístic signat entre Valldoreix i Sant Cugat preveu que la parcel·la de la rambla del Jardí, els terrenys del davant del CAP i el tram de Mossèn Cinto entre les dues rieres passin a ser del territori, i així facilitar diverses intervencions de l'EMD. Es tracta d'un intercanvi de terrenys en què l'EMD es compromet a cedir a Sant Cugat el solar de davant de l'estació de FGC. Un pas necessari per possibilitar el desenvolupament urbanístic de la zona per construir habitatge públic. Serà, doncs, la primera vegada que els pisos de Promusa arribin a Valldoreix.

CiU, formació que també lidera el govern a Valldoreix, ha estat l'única formació que ha votat a favor de la cessió gratuïta dels terrenys al territori. ICV-EUiA i la CUP, que al desembre van fer un 'sí crític' en l'aprovació del conveni que marca aquestes cessions, s'han decantat aquest dilluns per l'abstenció.

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha fet valer de nou, en l'argumentació de vot, que la cessió de terrenys entre les dues administracions no s'ha fet de manera justa.

Joan Calderon

Des del punt de vista de l'Ajuntament de Sant Cugat és un acord fantàstic, des del punt de vista de Valldoreix no m'ho sembla gens. Ens cedeixen uns terrenys per fer habitatge públic a canvi d'una pastilla per aparcar autobusos i una altra que no se sap ben bé què s'ha de fer allà.


Un argument que també ha avalat el PSC, que igual que el PP, ha tornat a abstenir-se, tal com van fer les dues formacions en l'aprovació plenària del conveni el passat desembre.

La majoria de partits han criticat l'equip de govern per sortir, diuen, beneficiat en l'operació i 'haver marcat un gol a Valldoreix', tal com ha subratllat el PSC.

El regidor d'Urbanisme i Obres ha sortit al pas de les crítiques recordant que és Sant Cugat qui assumeix les indemnitzacions de les zones verdes de Valldoreix i assegurant que el tracte amb l'EMD és just.

Pere Casajoana

Tal com ho plantegen sembla que fem el negoci dels 'trileros' amb l'EMD i no és veritat. Les administracions estan per fer un servei públic. Amb relació a Valldoreix transformen la realitat en condicions electoralistes. El conveni amb Valldoreix és just i equilibrat.


El conveni és una condició necessària per al procés de modificació del PGM de les zones verdes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.