Puig: 'Hi ha interessos electoralistes rere algunes queixes veïnals de mobilitat'


Temes relacionats

El govern de l'EMD manté els canvis de sentits fets en els carrers de Valldoreix (20/mar/14)

L'EMD i els veïns frenen els canvis de mobilitat a Valldoreix i busquen consens ( 1/mar/14)

La unió del carrer Rossinyol amb un pont aixeca queixes veïnals a la junta de l'EMD (30/gen/14)

Més de 100 valldoreixencs protesten per revertir l'estudi de mobilitat de Valldoreix (30/gen/14)

Veïns de Valldoreix es mobilitzen contra els canvis del Pla de Mobilitat (12/gen/14)


  • Comparteix:

Uns 150 veïns han tornat a assistir a l'audiència pública de la junta

Uns 150 veïns han tornat a assistir a l'audiència pública de la junta

El president de l'EMD de Valldoreix ha atribuït a interessos electoralistes part de les queixes veïnals contràries als canvis de mobilitat aplicats al territori i que s'han sentit de nou aquest dijous a l'audiència pública de la junta amb presència d'unes 150 persones. En una entrevista posterior a Cugat.cat, Josep Puig ha afirmat que paralitzar l'aplicació de l'estudi de mobilitat, tal com ha fet el govern a petició dels veïns, 'perjudica' els valldoreixencs que demanen actuacions per millorar la viabilitat i la seguretat. Els veïns que han intervingut a l'audiència, que s'ha allargat a dues hores i mitja, han tornar a demanar el replantejament del projecte i el compromís de l'EMD de no fer més actuacions fins arribar a un acord.

150 valldoreixencs han comparegut a l'audiència pública prèvia a la junta de veïns i 30 d'ells han intervingut per queixar-se de nou, en major part, pels canvis aplicats al territori en mobilitat. Aquest fet ha motivat que el govern hagi allargat l'audiència, de forma excepcional, fins a les dues hores i mitja. Tot i que també hi ha hagut discrepàncies sobre el projecte de nova centralitat, els veïns s'han centrat a batallar dialècticament amb el govern sobre els inconvenients que ocasiona als veïns l'estudi de mobilitat.

Alguns d'ells, ara sota el nom de Plataforma ciutadana en contra de les direccions úniques a Valldoreix, ha demanat al govern que paralitzi el projecte via decret però, davant la impossibilitat formal de fer-ho, han reclamat el compromís públic del president de no fer més accions en mobilitat fins assolir un acord, tal com ha dit un dels membres Miquel Llugany.

Miquel Llugany

Volem que vostè avui es comprometi avui que no només en aquest barri si no a tot Valldoreix que no facin res més de mobilitat. Hi ha altres tantes coses que es poden fer! Cuidem-nos d'això.


Llugany també ha anunciat la creació d'una nova entitat, Mou-te per Valldoreix, per aglutinar totes les entitats i grups de veïns contràries a l'estudi de mobilitat o la nova centralitat.

El govern ha assegurat que no només manté la seva voluntat d'aturar el projecte sinó que, a petició d'aquests veïns, ja ha acceptat portar l'estudi de mobilitat a un altre equip d'enginyers per comprovar si es pot donar cobertura tècnica a les demandes. De fet, durant la sessió, el vocal de Mobilitat ha anunciat que no es farà a curt termini el pont que uniria el passeig de Rossinyol.

En una entrevista posterior a la junta a Cugat.cat, el president de l'EMD ha afirmat, però, que la paralització del projecte perjudica la resta de veïns que sí que demanen una millora de la mobilitat. Josep Puig també ha anat més enllà i ha lamentat que rere algunes de les protestes veïnals es trobin interessos electoralistes.

Josep Puig

Sí. Però suposo que la gent sabrà veure-ho si darrere d'actuacions d'aquest tipus hi ha un interès polític. Perquè aquí s'estan barrejant les coses, la mobilitat amb la centralitat, amb l'avinguda de Baixador...


La junta de veïns també ha servit per aprovar, amb l'únic vot en contra del PP, la moció de CiU-Actuem contra l'aplicació de la Llei Wert i la proposta de la Candidatura per rebutjar les interlocutòries del TSJC en contra de la immersió lingüística. La sessió també ha acordat per unanimitat nomenar el vocal Bernat Gisbert com a nou portaveu del grup de CiU i l'aprovació del 3 de març i 16 de setembre com a festes locals.

A la junta de veïns han assistit vuit persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.