Conesa: 'Cal que els diners d'Europa vagin a les zones de competitivitat'


  • Comparteix:

Mercè Conesa en un moment de l'entrevista

Mercè Conesa en un moment de l'entrevista

La membre de CiU i alcaldessa, Mercè Conesa, defensa que les inversions de la Unió Europea (UE) es destinin a les zones de competitivitat, una de les quals és Catalunya, per impulsar l'economia i la reindustrialització. En una entrevista a Cugat.cat, Conesa també ha subratllat que, si Catalunya es converteix en un nou estat, Europa no el deixarà perdre perquè és un contribuent net.



La membre de CiU i alcaldessa ha destacat que, per revitalitzar l'economia, cal impulsar les zones que poden exercir de motor econòmic de la UE. Per això, Conesa ha posat èmfasi en la necessitat de prioritzar les inversions i ha precisat que l'austeritat implica 'gastar bé'.

Mercè Conesa

Quan s'ha parlat d'austeritat, s'ha interpretat com no gastar. L'austeritat és gastar bé, d'una manera adequada, prioritzant bé les inversions.


Conesa també ha demanat la territorialització del Fons Social Europeu, ja que considera que així la gestió seria més eficaç i es podrien prioritzar els interessos de Catalunya. A més, s'ha mostrat partidària de promoure un model econòmic publico-privat que vinculi les empreses amb els centres de coneixement com les universitats.

Pel que fa al procés sobiranista, Conesa està convençuda que Europa no deixarà perdre Catalunya si es converteix en un nou estat. Tot i això, ha lamentat que ERC no volgués formar una candidatura única amb CiU a les eleccions europees.

Merce Conesa

ERC hauria d'haver sumat per una candidatura única catalana. Això era possible i estava en mans dels partits. Tots hauríem d'haver primat el país i no el partit.


Respecte als resultats de les eleccions europees a Sant Cugat, Conesa ha manifestat la seva voluntat perquè CiU quedi com a primera força.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.