La Festa per la Unitat Popular reivindica un model de ciutat més integradora


Temes relacionats

La Festa d'Unitat Popular torna aquest cap de setamana a Sant Cugat (30/mai/14)

La CUP celebra la Festa de la Unitat Popular l'últim cap de setmana de maig ( 9/mai/14)

La Festa per la Unitat Popular arrenca amb una reflexió sobre el periodisme ( 5/jun/13)


  • Comparteix:

La festa ha començat amb un sopar popular

La festa ha començat amb un sopar popular

La 3a Festa per la Unitat Popular (FUP) ha arrencat aquest divendres a la plaça del Rei amb l'objectiu de reclamar una ciutat més compromesa amb els joves i la igualtat d'oportunitats. La jornada; que ha comptat amb un sopar popular, un concert i un acte polític; també ha tingut un missatge en clau nacional a favor d'un triple 'Sí', a favor de la consulta, la independència i els Països Catalans.

De la mateixa manera que en les edicions anteriors, la CUP ha organitzat una nova FUP per oferir a la ciutadania un espai cultural alternatiu i explicar la seva feina a l'ajuntament. Com és habitual, la festa també té un caire reivindicatiu polític i social, el de reclamar una ciutat més integradora. Segons el regidor de la formació Ignasi Bea, Sant Cugat ha agafat el model d'una ciutat dormitori que només afavoreix els més rics, en detriment dels joves i el petit comerç.

Ignasi Bea

És una ciutat que vol conjugar una cosa que és contradictòria: tenir totes les coses de Barcelona i la tranquil·litat d'un poble petit. No funciona: els joves marxen i els comerços tanquen.


Un acte polític, on ha participat el mateix Bea, ha servit per posar l'accent més reivindicatiu a la jornada. De totes maneres, el missatge també ha arribat en clau nacional de la mà de la diputada al Parlament Isabel Vallet. La parlamentària ha participat en l'acte per presentar la campanya del partit a favor del triple 'Sí'. Vallet ha advertit que la independència no ha de ser només un canvi de fronteres, sinó un mecanisme de transformació social.

Isabel Vallet

És a dir, el nostre plantejament sobre la independència implica un canvi de model social, no només de fronteres.


Als parlaments també ha intervingut el secretari d'Acció Social de la CGT a Catalunya, Òscar Murciano, que ha reclamat la necessitat d'una societat on els moviments socials i sindicals facin pinya. Per Murciano, la FUP és un bon exemple d'aquesta unió.

Òscar Murciano

Cal unir les lluites sindicals i les socials. Aquesta festa n'és un exemple.


La jornada d'aquest divendres ha posat el punt final amb un concert on han participat les bandes Aspencat i Ebri Knight. La festa ha continuat dissabte amb el festival Trona de Dissidència Sònica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.