Sant Cugat vol participar als grups de treball de la Generalitat sobre mesures d'ocupació juvenil


  • Comparteix:

El ple demanarà formar part dels grups de treballs de la Generalitat sobre mesures d'Ocupació Juvenil

El ple demanarà formar part dels grups de treballs de la Generalitat sobre mesures d'Ocupació Juvenil

Sant Cugat demana formar part dels grups de treball de la Generalitat sobre mesures d'Ocupació Juvenil. Entre les accions que es duran a terme hi ha la posada en marxa del Projecte SUMA 2010-2011, adreçat a persones de 16 a 24 anys que combina l'orientació, formació i experiència professional. A més l'Ajuntament també demanarà al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) la subvenció per ampliar l'oferta de plans d'ocupació de qualificació professionals inicials. Les propostes, que eren dues mocions d'ICV-EUiA i del PSC-CpC, han esdevingut declaració institucional.

El Govern de la Generalitat ha presentat un conjunt de noves accions adreçades a millorar l'ocupació de les persones joves de Catalunya, mitjançant actuacions que combinen la formació i el treball amb l'objectiu de garantir la inserció laboral o la tornada al món educatiu.

El ple ha acordat donar suport a les mesures presentades, que inclouen la posada en marxa del Projecte SUMA 2010-2011, adreçat a persones de 16 a 24 anys que combina l'orientació, formació i experiència professional, i l'aposta per una renovada política activa d'ocupació anomenada Noves Cases per a Nous Oficis. Aquesta última està adreçada a 2.500 menors de 25 anys amb fracàs escolar, entre d'altres mesures.

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha estat l'encarregat de llegir la declaració institucional.

Ferran Villaseñor

Conscient de l'elevada importància de tot el que afecta a les polítiques d'ocupació demanarem la nostra inclusió en els grups de treball.


L'Ajuntament considera 'essencial' que el desenvolupament de les mesures i les respectives convocatòries es facin de manera urgent. A més, traslladarà la proposta a la consellera de Treball, Mar Serna, al Director del SOC i a les entitats adherides a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per tal que, si ho consideren oportú, s'hi adhereixin i ho traslladin al departament de Treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.