El calendari de l'EsportParc Internacional de Catalunya es mantindrà tot i la retallada en obres públiques


  • Comparteix:

Simulació virtual de l'EsportParc, situat al CAR

Simulació virtual de l'EsportParc, situat al CAR

La Secretaria General de l'Esport de la Generalitat ha confirmat a Cugat.cat que, tot i les mesures per fer front al dèficit públic i l'endarreriment en l'execució de les obres públiques, el calendari de construcció de l'EsportParc Internacional de Catalunya no es modificarà. El complex esportiu, que s'ubicarà a les instal·lacions del CAR, començarà a ser una realitat el 2012 i ocuparà una superfície de 100.000 metres quadrats repartits entre equipaments esportius, sector terciari i una zona comercial.

L'EsportParc Internacional de Catalunya estarà format per un edifici d'aigües amb tres piscines cobertes de salts, natació i sincronitzada, que serà la zona d'aigües més gran d'Europa. Aquest edifici estarà connectat per una plataforma amb la residència d'esportistes. El complex també acollirà una pista de gel que els santcugatencs podran utilitzar els caps de setmana, una clínica de medicina esportiva, pistes de tennis i sales per a activitats tancades.

A banda de les instal·lacions esportives, l'EsportParc Internacional acollirà 128 habitatges públics destinats als esportistes d'elit.

El clúster esportiu no veurà afectat el seu calendari d'obres, tot i la previsió dels governs català i espanyol d'endarrerir la construcció d'obres públiques arran de les mesures anunciades pels dos executius per reduir el dèficit públic.

Les instal·lacions ocuparan 100.000 metres quadrats a l'entorn del CAR. El parc es dividirà en 70.000 metres quadrats per a equipaments esportius i 30.000 per al sector terciari, que comptarà amb un sector comercial de 10.000 metres quadrats per a una empresa que faci recerca esportiva.

El futur l'EsportParc Internacional de Catalunya serà una realitat gràcies a l'aliança entre els sectors públic i privat. El cost aproximat del projecte és d'uns 70 milions d'euros i permetrà convertir Sant Cugat en la capital catalana de l'esport i en un referent europeu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.