Sant Cugat condemna l'atac israelià als vaixells que portaven ajuda humanitària a Gaza


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'exèrcit israelià abans de l'atac en aigües internacionals

Imatge d'arxiu de l'exèrcit israelià abans de l'atac en aigües internacionals

Sant Cugat condemna l'atac israelià a l'anomenada 'Flotilla de la Llibertat', els vaixells que portaven ajuda humanitària a Gaza. El ple ha donat suport a la petició del govern de l'Estat, la Unió Europea (UE), el Consell de Seguretat de les Nacions Unides i l'OTAN perquè es dugui a terme una investigació exhaustiva per aclarir les circumstàncies que envolten l'atac i es depurin les responsabilitats necessàries. L'acord s'ha aprovat a través d'una moció del PSC que ha esdevingut una declaració institucional.

La declaració institucional ha expressat la convicció que el dret dels pobles israelians i palestins a una coexistència pacífica només és possible amb unes bases de pau.

El ple dóna suport a la petició del govern de l'Estat, la UE, el Consell de Seguretat de les Nacions Unides i l'OTAN perquè es dugui a terme una investigació 'imparcial, exhaustiva i transparent' per aclarir les circumstàncies que envolten l'atac i es depurin responsabilitats. El regidor del PSC Àlvar Roda ha estat l'encarregat de llegir la declaració institucional.

Alvar Roda

Condemnem el despropocionat atac de l'exèrcit isrealià en aigües internacional a la flota humanitària que es dirigia a Gaza.


L'acord també reclama l'alliberament dels civils retinguts per les autoritats israelianes, la posada en llibertat de les embarcacions i el lliurament de l'ajuda humanitària que es portava a Gaza. A més, el text expressa la indignació pel bloqueig a la franja de Gaza i la situació humanitària que origina a la seva població. Per aquest motiu, la declaració exigeix al govern d'Israel que premeti l'accés d'ajuda, mercaderies i persones a la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.