Subirà: 'Les polítiques ambientals no canviaran de rumb tot i el nou conseller'


  • Comparteix:

Marta Subirà durant l'entrevista a Cugat.cat.

Marta Subirà durant l'entrevista a Cugat.cat.

La santcugatenca Marta Subirà renova com a directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat amb la voluntat de tirar endavant una llei catalana del canvi climàtic. Subirà ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que el canvi de conseller que ha patit el departament de Territori i Sostenibilitat, amb la recent renúncia del també santcugatenc Lluís Recoder, no canviarà el rumb del govern en les seves polítiques mediambientals.

Subirà assegura que el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, departament del qual depèn el seu organisme, Santi Vila, aposta per una línia continuista en les polítiques de Medi Ambient del govern. En aquest sentit, Subirà ha explicat que el que han de fer, sobretot, és ajustar les accions a les 'mancances econòmiques', sense oblidar que les polítiques mediambientals són sinònim de salut.

Marta Subirà

En aquests moments ja tenim la conselleria encarrilada amb les mancances econòmiques que hi ha actualment. Hem d'ajustar la nostra manera de fer a les noves circumstàncies.


La principal aposta de Subirà és tirar endavant la llei catalana del canvi climàtic amb el consens de tot el Parlament. Per Subirà, aquesta normativa és important i un fet pioner ja que, segons assegura, pocs països tenen una llei d'aquestes característiques.

Marta Subirà

La llei en principi ho ha recollit tot a grans trets però després s'ha de concretar en accions concretes. Crec que disposar d'un marc legal ampli que fixi les polítiques ambientals és important.


Sobre la nostra ciutat, Subirà s'ha mostrat optimista sobre la protecció total de la serra de Collserola i assegura que tot sembla indicar que finalment la zona de Torre Negra no es veurà mai construïda. D'altra banda, la titular de Medi Ambient a la Generalitat ha explicat que la desprogramació del Vial de Corinal, que havia de travessar la serra de Collserola per Sant Cugat, està a punt de ser una realitat a falta dels últims serrells de la conselleria.

Subirà ha assegurat, d'altra banda, que la marxa de Lluís Recoder del nou govern d'Artur Mas no té res a veure amb la polèmica sorgida arran del concurs per privatitzar Aigües Ter-Llobregat. Subirà ha dit que la de la Recoder ha estat una decisió presa molt abans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.