Un 45'22% dels electors santcugatencs ha participat al referèndum, més que a Catalunya i a l'Estat


  • Comparteix:

L'alcalde destaca que a Sant Cugat hi ha un major interès pels temes europeus

L'alcalde destaca que a Sant Cugat hi ha un major interès pels temes europeus

La participació al referèndum de la Constitució europea a Sant Cugat ha estat del 45'22%, la segona més baixa de tots els comicis celebrats a la nostra ciutat des de la reinstauració de la democràcia després de les últimes eleccions al Parlament europeu. Malgrat això, l'abstenció s'ha situat 4 punts per sota de la mitjana catalana i 3 per sota de l'espanyola.

En total han estat 21.956, d'un total de 48.558, els santcugatencs que s'han acostat a les 67 meses electorals per exercir el seu dret a vot. Aquesta xifra representa un 45'22% del total dels electors cridats a les urnes a la nostra ciutat, i suposa la segona participació més baixa des de la reinstauració de la democràcia a la nostra ciutat.

Si desglossem les xifres per districtes, Mira-Sol ha estat el que més participació ha registrat amb un 48'02%, i el que menys Les Planes amb un 33'21%.

Tot i que la participació hagi estat baixa a la nostra ciutat, Sant Cugat és un dels municipis catalans que registra una més alta participació. A nivell comarcal, la nostra ciutat és la tercera on s'ha registrat més participació, després de Gallifa i Rellinars i supera en 4 punts la participació al conjunt de Catalunya, i en 3 la de l'Estat.

L'alcalde Lluís Recoder, ha interpretat aquestes xifres com una demostració del major interès pels temes europeus que hi ha a Sant Cugat.

Lluís Recoder

L'abstenció ha estat molt important tant a Catalunya com a Espanya i a Sant Cugat. Però vull destacar que a la nostra ciutat ha estat menor, i és un fet positiu i diferencial.


Recoder ha afegit que el vot negatiu a Sant Cugat, que també ha superat els nivells de Catalunya i del conjunt de l'Estat, no s'ha d'interpretar com un vot 'euroescèptic', sinó com una opció motivada per preocupacions catalanistes i socials. Pel que fa a l'elevada abstenció, l'alcalde ha afirmat que pot estar motivada per un desconeixement de la Constitució europea i del funcionament de les institucions comunitàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.