Partidaris del SI i el NO valoren el resultat de forma ben diversa


  • Comparteix:

Tots els partits locals celebren que la participació a la ciutat hagi superat lleugerament la del conjunt del país, tot i admetre que l'abstenció no ha estat gens positiva. La valoració dels resultats, en canvi, varia sensiblement segons la orientació del vot que havien demanat les formacions.

Convergència i Unió lamenta que no s'hagi sabut motivar els electors, i per això l'abstenció ha estat tant significativa. Pel president de CiU, Ramon Bonastre, ara caldrà fer valoracions polítiques d'un NO destacable, especialment a Catalunya.

Ramon Bonastre

Estem satisfets que hagi guanyat la opció que defensavem, però cal fer un anàlisi polític des de la Generalitat, perquè els dos socis del PSC han dit que no


Des del PSC es considera que una de les raons de l'abstenció i del NO a Catalunya és que durant la campanya s'ha parlat de molts altres temes, que res tenen a veure amb Europa. Segons el primer secretari dels socialistes, Ferran Villaseñor, tant el SÍ com el NO han estat vots europeistes:

Ferran Villaseñor

A Sant Cugat la majoria ha estat pel sí, i la participació també ha estat superior a les Europees. Per tot això, el vot europeista de la ciutat està clar


Esquerra Republicana considera que el 9% de vots en blanc són un vot de càstig al govern, per com s'ha convocat el referèndum. El president d'ERC, Jaume Massanés, subratlla que la partipació a Sant Cugat ha quedat per sobre de la resta, i assegura que la seva opció ha guanyat electors:

Jaume Massanés

Els valedors del NO hem esgarrapat vots als partits majoritaris, tant a nivell local, com català i estatal


Per al Partit Popular, la victòria del SI és un aval al què demanava la seva formació. Però per la presidenta local, Berta Rodríguez, el vot en blanc demostra clarament que aquesta consulta NO s'ha convocat amb condicions:

Berta Rodríguez

La valoració és positiva perquè la majoria és pel SI, però és preocupant el vot en blanc


Des d'Iniciativa per Catalunya-Verds es considera que el NO ha estat significatiu a Catalunya i Euzkadi perquè el tractat no recull prou bé aspectes específics com la llengua. Pel seu portaveu, Xavier Boix, el fet que un 40% dels electors NO hagin donat suport al SI dona suport als partits i entitats que es negaven a una constitució com aquesta.

Xavier Boix

Que un 32% digui obertament que NO dona molt suport als partits i entitats que hem dit que no ens poden imposar aquesta constitució




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.