El Síndic porta a debat els drets socials, la renda bàsica i dret a l'habitatge


  • Comparteix:

El cicle tractarà problemàtiques com la dels afectats per la hipoteca

El cicle tractarà problemàtiques com la dels afectats per la hipoteca

Posar de nou al mapa els barris i les persones que hi resideixen és l'objectiu del cicle '...i els Drets Socials?' que organitza el Síndic de Greuges i que arribarà en tres sessions, els tres primers dimarts de juny. El cicle pretén fer una difusió dels Drets Humans descentralitzada i per aquest motiu traslladarà les xerrades sobre els drets socials, la renda bàsica i el dret a l'habitatge a l'EMD de Valldoreix i als districtes de la Floresta i les Planes.

La conferència 'Els Drets Socials com alternativa a l'actual situació de crisi' a càrrec del geògraf i president de l'Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals, Jordi Borja, donarà aquest primer dimarts de mes el tret de sortida al cicle a la sala de plens de Valldoreix. La primera xerrada comptarà amb la presència del Síndic de Greuges, Jaume Clavell, el president de l'EMD, Josep Puig, i la regidora, Sílvia Cazorla, que inauguraran el cicle.

El professor de sociologia David Casassas prendrà el relleu el dimarts 10 de juny amb una conferència sobre 'La renda bàsica. Límits i possibilitats de la proposta a Catalunya'. Conjuntament, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, presentarà el Pla d'Inclusió. Aquesta segona jornada tindrà lloc al Casino de la Floresta.

Tancarà el cicle al Centre Cívic de les Planes l'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, amb 'Dret a l'habitatge. Més enllà d'un sostre i quatre parets'. Colau estarà acompanyada pel regidor de Serveis Socials i Habitatge, Raül Grangé, i la directora de la consultoria MIT, Blanca Moreno. Aquesta darrera sessió està programada per al 17 de juny.

El Síndic pretén que els ciutadans dels barris i districtes se sentin membres de Sant Cugat i contrarestar en la mesura del possible que la gran majoria dels actes culturals, socials i institucionals es desenvolupen en espais del centre de la ciutat i solen arribar sempre al mateix col·lectiu de la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.