Unes 300 persones reclamen una educació pública de qualitat


Temes relacionats

Les Comissions Grogues i l'Assemblea de Docents analitzen l'arrencada del nou curs (12/set/13)

La comunitat educativa clama contra les retallades en una protesta multitudinària ( 3/jun/13)

El moviment reivindicatiu escolar suma forces amb Comissions Grogues (16/mai/13)


  • Comparteix:

La convocatòria ha aplegat unes 300 persones

La convocatòria ha aplegat unes 300 persones

La Coordinadora de Comissions Grogues de Sant Cugat ha mobilitzat aquest diumenge unes 300 persones per reclamar una educació pública de qualitat. La convocatòria ha rebutjat les retallades econòmiques, de recursos i drets amb una jornada reivindicativa que s'ha desenvolupat sota el lema 'Retallar en ensenyament és retallar en futur'.

La 2a Jornada Reivindicativa en Defensa d'una Educació Pública de Qualitat ha arrencat amb una cercavila pel centre de la ciutat per fer sentir la veu de pares, alumnes, docents i centres contra les retallades en ensenyament. La convocatòria ha aplegat unes 300 persones, segons l'organització i la Policia Local.

El membre de la Coordinadora de Comissions Grogues Gerard Sória ha explicat a Cugat.cat que la protesta ha buscat visibilitzar el rebuig i la preocupació de la comunitat educativa.

Gerard Sória

L'objectiu és visibilitzar que les mares i pares de Sant Cugat estem preocupats per l'evolució de les retallades i l'estat de l'escola pública. És visibilitzar que l'escola pública existeix.


Alguns dels assistents han destacat el risc que suposen les retallades i la Lomce.

Manifestants

En defensa de l'escola pública i contra la Lomce perquè és una agressió contra els drets dels infants. / Sembrant una bona educació tindrem un futur millor. / Els recursos estan anant a menys.


De fet, de les 11 escoles públiques de Sant Cugat, nou ja s'han posicionat com a Escola Groga. Queden pendents els centres Collserola i l'Olivera, on les AMPA ja han acordat aquest compromís i estan pendents de la ratificació del claustre docent. A més, les Comissions Grogues també demanen un posicionament públic de l'Ajuntament contra les retallades en educació.

La protesta d'aquest diumenge també ha servit per donar a conèixer el nou logotip de les Comissions Grogues, que s'ha triat a través d'un concurs en el qual han participat tots els centres. El dibuix seleccionat és el de l'alumna de P5 de l'escola Pi d'en Xandri Ona Moliner, que representa una nena amb un cartell on es pot llegir 'SOS Educació'. El grup Veus del Gospel ha posat la música a l'acte.

L'acte ha comptat amb suport del PSC, ICV-EUiA, la CUP, ERC, l'Assemblea de Drets Socials i l'Assemblea de Docents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.