Literatura i art il·lustren l'esperit col·lectiu dels artistes de 'Fem un museu'


  • Comparteix:

'El sueño' és el projecte d'enguany dels artistes de 'Fem un museu'

'El sueño' és el projecte d'enguany dels artistes de 'Fem un museu'

Els artistes del projecte 'Fem un museu', que acosta el món de l'art als col·lectius en risc d'exclusió social i amb discapacitat intel·lectual, han presentat aquest dimarts les obres que han creat a partir de les il·lustracions del llibre 'El sueño', de Pili Egea. La presentació del llibre al Museu del Monestir s'ha acompanyat de la projecció d'un documental i la inauguració de l'exposició del treballs dels artistes. 200 persones han acudit a l'acte.

El col·lectiu artístic de 'Fem un museu' ha anat un pas més enllà en la seva obra d'enguany per unir literatura i arts plàstiques en un mateix projecte. En parelles artístiques, formades per un creador local i un altre de la iniciativa, els alumnes han interpretat fragments del text de Pili Egea i els han convertit en obres plàstiques.

La coordinadora del projecte, Sílvia López, ha destacat que cada artista ha fet una obra independent però que conjugades formen un conjunt que és 'El sueño'.

Sílvia López

Hem unit l'art de la imaginació del llibre amb l'art plàstic. Cada artista ha fet una obra d'art i juntes formen una altra en majúscula.


De la seva banda, l'autora del llibre, Pili Egea, ha subratllat que el seu nom apareix al text però que són 24 persones les que ha treballat de forma conjunta i han lluitat per l'obra.

Pili Egea

El més bonic és que és sun projecte de 24 persones que totes hem anat a una i hem treballat de forma conjunta.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha manifestat que el projecte mostra que totes les persones tenen necessitats especials i els ciutadans haurien de mirar-se els uns als altres com a 'autèntiques obres d'art'.

Mercè Conesa

És un projecte que ens fa crèixer com a societat. Hem de mirar-nos els uns als altres com a autèntiques obres d'art.


L'exposició dels projectes es podrà visitar al Claustre del Museu del Monestir fins al 29 de juny i de l'11 al 30 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.