Les xerrades del Síndic s'obren amb una crida per cobrir els drets socials bàsic


  • Comparteix:

Jordi Borja, durant la seva conferència a l'EMD de Valldoreix

Jordi Borja, durant la seva conferència a l'EMD de Valldoreix

Defensar la necessitat d'un nou sistema polític que garanteixi la cobertura dels drets socials bàsics és el missatge del president de l'Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals, Jordi Borja en la ponència inaugural d'aquest dimarts a l'EMD de Valldoreix del cicle de conferències '... i els Drets Socials?'. Segons el Síndic de Greuges, Jaume Clavell, organitzador del cicle, la conferència ha servit per mostrar una realitat alternativa al model actual afectat per la crisi.

La crisi i les seves conseqüències han estat l'eix del discurs d'aquest expolític del PSUC, exdiputat al Parlament i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona als anys 80 i 90. Jordi Borja ha arrencat titllant d'antisistemes els governs i bancs. Els ha acusat de trencar la democràcia amb les retallades i ha advocat per un nou sistema polític que no doni l'esquena als ciutadans.

Jordi Borja

Els bancs són antisistema, els governs espanyols són antisistema, perquè estan canviant les regles del joc. Estem governats per antisistema.


Borja ha culpat l'hiperconsumisme, la bombolla immobiliària i l'endeutament dels bancs com a causants d'una crisi que ha posat en qüestió els drets socials. El ponent ha remarcat que la solució no està en tornar deu anys enrere, sinó en una regeneració política que doni pas a una nova era.

En acabar la conferència, el Síndic de Greuges, Jaume Clavell, ha remarcat que la intervenció de Borja ha convidat el públic a la reflexió.

Jaume Clavell

Ha estat una exposició molt punyent. El públic ha quedat desconcertat.


El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha inaugurat l'acte que s'ha tancat amb l'explicació del Pla d'Inclusió Social de l'Ajuntament per part de la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer.

El cicle de conferències '...i els Drets Socials?' té com a objectiu difondre els drets humans d'una forma descentralitzada i propera als ciutadans. La propera ponència tindrà lloc dimarts que ve al Casino de la Floresta a càrrec del professor de Sociologia de la UAB, David Casassas, que parlarà sobre la renda bàsica. La tercera i última xerrada se celebrarà el 17 de juny al Centre Cívic de les Planes amb l'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH), Ada Colau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.