El consistori referma el compromís amb un centre d'acollida d'animals


Temes relacionats

El PSC reclama un centre públic d'acollida d'animals per a Sant Cugat (10/jun/14)

La protecció dels animals i de l'arbrat i la contaminació acústica, a debat al ple (21/mai/13)


  • Comparteix:

La moció vol consolidar les mesures per protegir els animals / Foto: ACN

La moció vol consolidar les mesures per protegir els animals / Foto: ACN

L'Ajuntament manté el seu compromís per planificar la construcció d'un centre d'acollida d'animals de titularitat pública o potenciar la col·laboració amb aquelles entitats locals que treballen en aquest àmbit. Ho estableix una moció del PSC que s'ha aprovat al ple d'aquest dilluns amb esmenes de CiU i el suport de la resta de formacions.

La moció, presentada originalment pel PSC amb el suport de la uaSC, introdueix una sèrie de mesures encaminades a reforçar la tasca del consistori en favor dels animals. Així, el text també insta l'Ajuntament a finalitzar la proposta per tornar a licitar el servei de recollida i animals abandonats o perduts a la via pública a través d'un concurs obert. Actualment aquest servei el presta la Residència Canina de la Rabassada. El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha explicat que els animals tenen drets i, per tant, l'obligació de les administracions és garantir-los.

Ferran Villaseñor

Al final, hem de parlar sobre si els animals tenen drets o no. Nosaltres creiem que sí i, per tant, hem de planificar un centre que estigui en millors condicions que l'actual.


El compromís també inclou iniciar els tràmits perquè la Policia Local pugui atendre i tramitar totes les denúncies relacionades amb l'abandonament i el maltractament dels animals. El text tampoc no oblida les colònies de gats. Els partits es comprometen a continuar actualitzant les dades pertinents i millorar-ne el sanejament.

La moció també es fa ressò del maltractament animal i, per combatre'l, preveu promoure una campanya per conscienciar d'aquest fenomen, i també dels abandonaments, a les escoles, la població i els centres cívics, entre d'altres llocs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.