Arribar a 150 voluntaris, objectiu del Gremi d'Hostaleria i l'Oficina del Voluntariat


  • Comparteix:

Membres adherits a la campanya / Foto: Localpres

Membres adherits a la campanya / Foto: Localpres

L'Oficina del Voluntariat es marca incrementar el nombre de voluntaris permanents i la implicació d'aquests en les diferents entitats de la ciutat. Per aconseguir-ho, l'oficina inicia una campanya de captació de voluntaris en coordinació del Gremi d'Hostaleria de Sant Cugat. Repartir posagots de l'oficina a bars i restaurants, i un 'photocall' per Festa Major són dues de les iniciatives que es faran.

L'objectiu de la campanya és doble. D'una banda, apropar l'oficina a la població i fer-la més visible. De l'altra, aconseguir que Sant Cugat compti amb més voluntaris per a dur a terme projectes solidaris i donar resposta a les necessitats de les entitats que necessiten col·laboradors.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha explicat que la campanya vol convèncer la ciutadania sobre el fet que tothom és capaç de trobar temps per ajudar els altres.

Susanna Pellicer

Amb aquesta campanya el que volem és convèncer als santcugatencs que són capaços per fer alguna cosa per als altres i participar amb alguna associació.


Actualment l'oficina compta amb 265 persones voluntàries i hi ha un total de 103 entitats inscrites. L'oficina s'ha fixat com a objectiu augmentar el nombre de voluntaris permanents en 150, ja que ara per ara en són una setantena.

La campanya està pensada des de la proximitat i tenint en compte els efectes positius que genera el voluntariat. És per això que entra en escena el Gremi d'Hosteleria amb el repartiment de posagots entre els restaurants i bars de la ciutat, on es difon el missatge de l'oficina, com ha explicat el president de l'entitat, Xavier Vendrell.

Xavi Vendrell

Hem cregut que els posagots són una bona manera de poder ajudar ja que informem mentre servim les begudes.


Per difondre encara més la necessitat d'incrementar el nombre de voluntaris a Sant Cugat també s'ha editat un tríptic per difondre'l per la ciutat. A més, es publicitarà l'Oficina a través dels QIM i a les marquesines dels autobusos. D'altra banda, s'ha creat el blog Voluntariat.santcugat.cat, i s'enviarà un butlletí electrònic mensual a les persones que s'inscriguin.

Vuit àmbits per fer de voluntari
L'Oficina del Voluntariat està dividida en vuit àmbits diferents perquè cada persona pugui escollir el més adient segons les seves caracterísiques.

1.- Esport: Destinat a persones que vulguin participar en tasques de suport en esdeveniments o ajudar a organitzar curses i maratons dins una entitat.

2.- Violència de gènere: Pensat per a pesones que puguin informar la ciutadania de forma directa des d'un punt de divulgació al carrer o col·laborar en les seves activitats.

3.- Educació: Per a aquells que vulguins col·laborar en el reforç escolar d'estudiants o conversar en català amb persones nouvingudes.

4.- Voluntariat civil: Destinar a les persones que es vulguin sumar a les tasques de vigilància i situacions d'emergències o donar suport als agents oficials en l'organització d'actes ciutadans.

5.- Diversitat funcionat: Pensat per a persones que puguin acompanyar persones amb discapacitat en les seves activitats de lleure o participar en la gestió interna d'una entitat.

6.- Cooperació: Per als que puguin participar en projectes encaminats a millorar l'educació, l'alimentació o la salut de països del sud, des de Sant Cugat o des del mateix territori.

7.- Medi Ambient: Destinat per als que es vulguin sumar al treball del cultiu ecològic i artesanal de l'olivera o fes manteniment del bosc.

8.- Gent gran: Pensat per a les persones que puguin fer acompanyaments en la seva llar o en una residència oferint una estona de conversa o un passeig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.