TED comença a 'canviar el món' des de Sant Cugat


  • Comparteix:

El canvi social és possible amb bones idees i ganes de compartir-les i això és el que han traslladat els 12 ponents que aquest dijous han reunit a El Siglo un centenar de persones en les primeres conferències del grup TED Sant Cugat. Els organitzadors estan convençuts que la ciutat ofereix el 'caldo de cultiu' necessari perquè la iniciativa tingui continuïtat i possibiliti l'intercanvi d'impressions entre els emprenedors.

Així volen arreglar el món TEDxSantCugat, una nova entitat sense ànim de lucre que s'ha donat a conèixer al municipi amb la intenció d'exposar idees 'que mereixin la pena explicar' per canviar les coses. TED són les sigles de Tecnologia, Entreteniment i Disseny, un projecte que va néixer als 80 a Califòrnia i que s'ha estès arreu del món.

Els organitzadors han aconseguit reunir 100 persones en una trobada que vol ser el punt de partida per transformar la societat des de Sant Cugat i des de diferents àmbits de coneixement, tal com explica un dels organitzadors, Jordi Serrano.

Jordi Serrano

A Sant Cugat hi ha gent inquieta. Encenem una espurna que volem alimentar en els propers anys.


La sessió és una marató de ponències en què els assistents tenen 18 minuts per explicar les seves reflexions. L'emprenedor Guzmán López s'ha encarregat de trencar el gel en una tarda en què també han dit la seva el cirurgià Iván Mañero i l'estudiant amb altes capacitats Quim Núñez, de 15 anys.

Ponents

Vinc també per escoltar. És una iniciativa amb molt de rigor. / A banda del que pugui aportar, tinc molta energia per millorar el TED.


Hackers, infermeres, consultors, físics, assessors, fotògrafs... Experts en diferents disciplines han portat als assistents a prendre nota d'una iniciativa que malgrat el caràcter global vol construir la societat des dels municipis, amb els ciutadans. Una aventura de la paraula que ja dura 30 anys.

L'acte ha comptat amb el suport, entre d'altres de l'Ajuntament i Hewlett Packard, i la col·laboració de Cugat.cat. El tinent d'alcalde de Participació Ciutadana, Francesc Carol; el regidor de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, i la regidora de Promoció de la Ciutat, Joana Barbany, han assistit a l'acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.