El futur del Casal de Mira-sol es pactarà en una taula amb els agents del barri


  • Comparteix:

Interior del Casal de Mira-sol / Foto: Santcugat.cat

Interior del Casal de Mira-sol / Foto: Santcugat.cat

Les associacions de veïns, entitats culturals, la direcció i l'AMPA de l'escola Catalunya, i l'equip de govern consensuaran els usos i les activitats del Casal de Mira-sol i del centre escolar. L'objectiu a mitjà termini és convertir l'equipament municipal en una segona Casa de Cultura que aculli activitats de tot el municipi, sempre que hi hagi consens i no afecti les propostes que ja s'hi fan.

L'equip de govern estudia com incrementar l'ús al Casal de Mira-sol i a l'escola Catalunya, ja que, assegura, no estan a ple rendiment. La intenció és que, a mitjà termini, les instal·lacions municipals passin a ser una segona Casa de Cultura amb més activitats.

Per perfilar la transformació, una taula on estaran representats tots els sectors de Mira-sol i l'equip de govern haurà de consensuar les propostes abans de ser executades, tal com ha explicat el director d'àmbit de Gestió de Serveis a les Persones de l'Ajuntament, Xavier Fornells.

Xavier Fornells

Tot s'ha de fer amb consens. Primer, cal prioritzar les activitats del barri i, després, analitzar les necessitats globals de la ciutat.


Segons Fornells, el Consell de Cultura també farà les seves aportacions per definir aquesta segona Casa de Cultura.

Xavier Fornells

Quan tinguem un acord, caldrà fer un pla per dotar Mira-sol d'un nou espai de centralitat. Al Consell de Cultura, també prendrà part del procés.


El futur d'Entretallers
Fornells ha explicat que s'ha estudiat la possibilitat de traslladar les activitats d'Entretallers al Casal de Mira-sol, però que la temporada que ve es mantindran a la Casa de Cultura i a l'Escola Municipal d'Art com fins ara. Només si hi hagués consens a la taula sobre el futur de l'equipament municipal, hi hauria el trasllat de les activitats.

En aquest sentit, les associacions implicades han agraït el compromís de l'Ajuntament per dialogar i arribar a un acord entre les parts. Com a principals usuaris del casal, aquestes entitats i associacions argumenten que l'espai s'hagués desbordat amb l'entrada d'Entretallers.

El president de l'Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol, Josep Maria Àngel, ha assegurat a Cugat.cat que a l'estiu estudiaran encabir alguna de les activitats d'Entretallers al casal, però veu inviable que s'hi instal·li la totalitat de tallers.

Josep Maria Àngel

Farem un repàs de les activitats que es fan i que es faran en el futur i veurem si hi ha espais lliures. Si s'hi poden fer més coses, doncs fantàstic, no hi tenim cap pega.


Àngel ha remarcat que en cap cas les entitats veïnals tenen res en contra d'Entretallers.

Formacions com ERC i la uaSC havien mostrat la seva preocupació pel futur del Casal de Mira-sol arran del suposat trasllat de les activitats d'Entretallers a aquest espai municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.