Membres d'AIC s'encadenen al mur del Monestir contra les tortures


  • Comparteix:

Tres activistes encadenats a la muralla del Monestir / Foto: Amnistia Internacional

Tres activistes encadenats a la muralla del Monestir / Foto: Amnistia Internacional

Activistes d'Amnistia Internacional de Catalunya (AIC) s'han encadenat aquest dissabte al mur del Monestir per protestar contra les tortures que es fan al món. L'acte simbòlic, que té com a objectiu mostrar a la població catalana la cruesa d'aquestes pràctiques dins la campanya mundial 'Stop Tortura', també ha comptat amb una recollida de signatures per alguns dels casos individuals amb els quals treballa l'organització.

Amnistia internacional alerta que a més de 141 països, entre els quals s'inclouen els Estats Units i alguns d'europeus, es vulneren els drets humans, tot i la convenció contra la tortura que va impulsar l'ONU el 1984. És per això que, coincidint amb el 30è aniversari d'aquest tractat internacional, Amnistia Internacional ha arrencat la campanya 'Stop Tortura'.

A Sant Cugat, la campanya s'ha donat a conèixer amb una 'performance' amb activistes que s'han encadenat al mur del Monestir durant dues hores. A més, l'organització ha recollit unes 200 signatures de suport als casos de la Claudia Medina, una mexicana que va ser torturada i maltractada per l'exèrcit del seu país arran de ser acusada de pertànyer a una banda armada, i a Ali Aarras, un habitant del Sàhara Occidental que va ser extraditat de l'Estat espanyol al Marroc, on va ser torturat, segons Amnistia Internacional.

En aquest sentit, el santcugatenc i portaveu d'Amnistia Internacional de Catalunya (AIC), Dani Vilaró, ha explicat a Cugat.cat que l'objectiu de la campanya és intentar prohibir la tortura on es practica de forma estructural i lluitar contra la permissivitat dels països occidentals, com l'Estat espanyol.

Dani Vilaró

Intentar prohibir la tortura allà on es practica i allà on està prohibida. A Espanya demanem que no siguin hipòcrites perquè no puguin passar aquests casos.


A més de Sant Cugat, aquest cap de setmana la campanya també s'ha desenvolupat a Tarragona. L'associació internacional té previst continuar els actes d''Stop Tortura' el cap de setmana vinent a Mataró, Terrassa, Barcelona i Sabadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.