L'Ajuntament alerta que les cases okupades de la Floresta són insegures


Temes relacionats

Okupen sis cases a la Floresta per reclamar masoveria urbana a Sant Cugat (16/jun/14)


  • Comparteix:

L'Ajuntament alerta de la inseguretat dels habitatges

L'Ajuntament alerta de la inseguretat dels habitatges

L'Ajuntament assegura que l'estat estructural de les cases que aquest diumenge han estat okupades a la Floresta no permet que siguin habitades. De fet, el consistori tenia previst incloure aquests immobles al projecte de masoveria urbana, però el seu estat va obligar a buscar altres fórmules. El regidor d'Habitatge, Raül Grangé, ha avançat a Cugat.cat que l'Ajuntament està en converses amb Sostre Cívic per poder rehabilitar aquestes cases i afegir-les al parc de lloguer social.

Grangé ha explicat que els habitatges van ser traspassats de la Generalitat a l'Ajuntament, que amb la posada en marxa del projecte de masoveria urbana va intentar incloure aquestes propietats.

Tot i així, ha assegurat Grangé, un informe va constatar que els immobles no reuneixen les condicions d'habitabilitat, ja que tenen problemes estructurals i són insegures.

Raül Grangé

Les cases tenen problemes estructurals que posen en risc la seguretat de les persones sense que es faci la rehabilitació. Vam aturar el projecte de masoveria per això.


És per això, ha dit el responsable municipal d'Habitatge a Cugat.cat, que l'Ajuntament ha buscat altres fórmules. El consistori està en converses amb Sostre Cívic per poder rehabilitar les cases dels mestres de la Floresta.

Raül Grangé

En aquests moments estem en converses amb la cooperativa Sostre Cívic per fer un projecte social per a lloguer.


El cost de la rehabilitació de l'estructura dels habitatges és d'uns 300.000 euros, segons Grangé. Una vegada tancades les negociacions per poder tirar endavant la reforma de les cases, l'Ajuntament es planteja diverses fórmules per incloure aquests habitatges al parc social.

Per això Grangé ha lamentat que el col·lectiu Projecte de Masoveria Urbana 6 Claus hagi decidit tirar endavant la seva okupació sense parlar abans amb el consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.