6 Claus manté el seu projecte per a les cases okupades de la Floresta


Temes relacionats

Les cases okupades de la Floresta seran habitatges de lloguer social (17/jun/14)

Okupen sis cases a la Floresta per reclamar masoveria urbana a Sant Cugat (16/jun/14)

L'Ajuntament alerta que les cases okupades de la Floresta són insegures (16/jun/14)


  • Comparteix:

Moment de la concentració aquest dilluns

Moment de la concentració aquest dilluns

Una quarantena de persones s'ha concentrat aquest dilluns a les portes de l'ajuntament en suport a l'okupació de les cases dels mestres de la Floresta i el projecte 6 Claus. Davant la proposta municipal de rehabilitar els immobles i destinar-los a lloguer social, els impulsors de l'okupació prefereixen apostar pel seu projecte de masoveria urbana.

Tot i reunir-se amb el consistori i conèixer la proposta municipal, els impulsors de l'okupació han assegurat que mantindran el seu projecte i la instal·lació a les cases dels mestres de la Floresta. Segons un dels membres, Marc Ríos, el projecte del consistori genera dubtes, sobretot pel que fa a la seva realització.

Marc Ríos

No són temps tancats. No sabem si és veritat que es farà tot i això.


La seva intenció és mantenir les converses amb el consistori i arribar a un acord per començar la rehabilitació de les cases, en aquests moments okupades per una desena de persones.

De moment, el projecte 6 Claus Masoveria Urbana ha organitzat un programa d'activitats per aquesta setmana. Les propostes inclouen un Taller de Beat Box amb Dani Pulmon aquest dimarts a les cinc de la tarda, el concert de Gina&Guillem Duo dimecres a dos quarts de nou del vespre i activitats infantils dijous a partir de les cinc de la tarda. Divendres està previst un taller de Didgeridoo a les cinc de la tarda i una jam session a les set de la tarda. El cap de setmana a partir de les dotze del migdia de dissabte hi haurà activitats infantils i a les set de la tarda una xerrada sobre experiències de masoveria urbana. El programa acabarà diumenge amb un dinar popular a les dues de la tarda i un humor a partir de les cinc de la tarda. Totes les activitats es desenvolupen a les cases dels mestres de la Floresta, okupades des d'aquest diumenge.

Reaccions dels partits

Aquest dilluns, en el torn de precs i preguntes de la ciutadania previ al ple de mes de juny, els grups polítics municipals han explicat el seu posicionament a petició dels impulsors de l'okupació.

El regidor d'Habitatge, Raül Grangé, ha destacat el clima de diàleg establert en una reunió d'aquest mateix dilluns. Grangé ha defensat l'aposta de l'Ajuntament per la masoveria urbana i ha ressaltat la necessitat de garantir la seguretat jurídica per aconseguir la confiança dels propietaris.

El PP ha assegurat que donaran suport a activitats d'aquest tipus sempre que es respecti la llei i l'ordre. En aquest sentit, han afirmat que cal respectar l'autoritat de les institucions i dels tribunals perquè són la garantia que tenen els membres més dèbils i desafavorits de la societat.

El PSC ha anunciat el suport a la proposta a favor de la masoveria urbana i ha recordat que el ple municipal va aprovar treballar per tirar endavant aquest tipus de contractes. Els socialistes han lamentat la manca de comunicació de l'equip de govern sobre aquest projecte i ha demanat que se'ls informi en les comissions informatives.

ICV-EUiA ha destacat el seu suport a la proposta i ha ressaltat l'esperança que aquest procés serveixi per impulsar definitivament la masoveria urbana a la ciutat.

La CUP, adherida al projecte 6 Claus Masoveria Urbana, ha ressaltat que aquestes accions es produeixen quan l'administració 'no fa el que ha de fer' i que és llavors quan el carrer actua. Per aquest motiu, ha demanat proactivitat i transparència a l'Ajuntament i s'ha mostrat esperançat per que el procés endegat serveixi per impulsar definitivament la masoveria urbana a la ciutat.

ERC també dóna suport al projecte 6 Claus perquè considera que és una eina útil per facilitar l'accés a l'habitatge en aquesta zona i també a les Planes. Els republicans, sense presència al ple, consideren que el consistori no fa una aposta clara i decidida per implementar de manera efectiva aquesta fórmula.

La uaSC, també sense presència al ple, assegura que les cases de mestres de la Floresta no tenen problemes estructurals i sí un d'abandonament. També s'ha queixat de la política comunicativa de l’Ajuntament respecte aquest tema.

Finalment, la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) es mostra en desacord amb okupar una propietat per reclamar la masoveria urbana, tot i que considera que és un servei social molt útil. La branca juvenil de CDC aposta pel diàleg per resoldre la situació i considera que la millor solució és convertir les cases de la Floresta en habitatge social a través de l'entitat Sostre Cívic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.