Sant Cugat, escenari d'una jornada internacional de trastorns en l'aprenentatge


  • Comparteix:

Salat, en roda de premsa

Salat, en roda de premsa

Sant Cugat acollirà l'1 de juliol la 1a Jornada Internacional sobre Diferències d'Aprenentatge, una proposta que divulgarà metodologies, protocols de diagnosi i tractament de la mà de conferències amb diversos experts. Organitzada per l'Ajuntament, la trobada tindrà lloc al Teatre-Auditori i s'adreça a professionals de l'educació i la salut i a les famílies.

Els trastorns específics en l'aprenentatge són disfuncions cerebrals en àrees específiques de rendiment cognitiu, el resultat de la qual comporta una gran dificultat per a la persona amb relació a altres habilitats. Aquestes diferències d'aprenentatge afecten, segons els experts, entre el 5 i el 15% dels estudiants i són els factors que més incideixen en el fracàs escolar. Els casos més comuns són la dislèxia i el Trastorn de Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH).

El consistori, amb la col·laboració de la Fundació Ricardo Fisas i la Diputació, vol alçar la veu per donar a conèixer com es detecten aquestes disfuncions i com poden tractar-se. Es per això que el primer de juliol el Teatre-Auditori acollirà un conjunt de ponències amb experts de primer ordre com el president de l'Associació Internacional de Dislèxia, Eric Tridas o la doctora Elsa Cárdenas, que amb el seu mètode ha ajudat 270.000 nens a Texas.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha remarcat que la 1a Jornada Internacional sobre Diferències d'Aprenentatge és part de l'aposta municipal per millorar l'experiència educativa i, sobretot, ajudar professionals i pares amb experiències innovadores.

Esther Salat

El nostre objectiu és sensibilitzar sobre les diferències en aprenentatge i compartir les bones pràctiques arreu del món.


Les inscripcions es poden fer a la web de l'Ajuntament, Santcugat.cat, a partir del 6 de juny. Les places són limitades. Els professionals de l'educació es poden inscriure de forma gratuïta, mentre que el públic general ha d'abonar sis euros.

La Diputació assumeix el pressupost, pendent encara de tancar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.