El Consell d'Infants recomana instal·lar més espais de jocs als parcs


Temes relacionats

Els membres del Consell d'Infants proposaran millores als parcs i jardins (21/nov/13)

El nou Consell d'Infants de Sant Cugat es constitueix avui (20/nov/13)


  • Comparteix:

El Consell d'Infants ha posat el punt final al curs amb l'entrega al consistori d' un conjunt d'idees per dinamitzar el parc de Ramon Barnils, propostes com la instal·lació d'una tirolina, una talaia amb jocs, un tobogan gegant i dues zones de bar. L'Ajuntament es compromet a estudiar la viabilitat de les propostes i ha pres nota de les conclusions de l'òrgan, que reconeix el bon estat dels parcs però considera necessari dotar els espais de més jocs infantils.

24 nens i nenes de 5è i 6è de primària de diferents escoles han treballant durant en els últims mesos per trobar idees que millorin els parcs i els jardins. Després de diverses reunions, el Consell d'Infants ha presentat les seves conclusions aquest dimecres al consistori. Tot i que reconeixen la bona salut de les zones verdes, els representants infantils preguntats per Cugat.cat consideren que cal implantar més zones de jocs per als nois de la seva edat, ja que actualment la majoria de propostes estan enfocades als més menuts.

Consellers

Crec que els parcs estan ben conservats però calen més jocs per als nens grans. / Necessitem més bancs i fonts. / Els parcs s'haurien de renovar una mica.


Amb aquestes sessions, els nens han après com funciona una part dels serveis urbans d'una administració local, en aquest cas l'àrea de parcs i jardins. Malgrat que l'estudi s'ha centrat en la zona del parc de Ramon Barnils, el consell també s'ha pogut fer una idea aproximada de l'estat global dels parcs, i també recomana instal·lar-hi llits elàstics i laberints lúdics.

De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha reconegut que algunes de les propostes no seran possibles, però ha remarcat la importància d'aquest consell, una ajuda perquè l'Ajuntament pugui veure les mancances de la ciutat i allò que els interessa als més grans de la primària.

Mercè Conesa

No totes seran possibles, però intentarem dur a terme algunes, especialment les del parc de Ramon Barnils. Gràcies a vosaltres sabem què agrada als nois i a les noies de la vostra edat.


Tal com han dit els consellers, també es poden 'permetre somiar' i, per tant, també han reclamat una pista de gel a la plaça dels Quatre Cantons, una discoteca infantil per a nens de nou a 14 anys i un parc d'atraccions. La sessió del Consell d'Infants, que ha servit per cloure el curs, ha tingut lloc a la sala de plens de l'Ajuntament i també ha comptat amb la participació de representants de CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.