Representants europeus estudien el model de gestió pública de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge de la xerrada de Carles Brugarolas / Font: Localpres

Imatge de la xerrada de Carles Brugarolas / Font: Localpres

El model de gestió pública de Sant Cugat ha estat el protagonista de la xerrada que aquests dimarts ha ofert el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, a una vintena de representants d'administracions públiques europees. La jornada s'ha fet dins del marc del curs d'estiu que ha organitzat aquesta setmana a Barcelona l'Institut Europeu d'Administració Pública (EIPA) i ha comptat principalment amb representants de països de l'est d'Europa com Txèquia, Polònia i Bulgària.

Sota el nom 'Leadership and Governance in a Multilevel Europe: Empowering the Local Level', aquest curs de l'EIPA ha volgut conèixer un cas concret dins del món local i ha triat Sant Cugat, que al 2009 va ser guardonat per l'EIPA per la seva bona gestió pública i que ha liderat el rànquing de ciutats més transparents de l'Estat espanyol els darrers tres anys.

Brugarolas ha explicat als assistents el funcionament del Pla d'Alineació i Competitivitat Estratègica (PACTE) impulsat de forma pionera per l'Ajuntament, en un model de gestió basat en l'aplicació d'una sèrie de mapes estratègics per tal de definir les prioritats i objectius municipals durant un mandat. D'aquesta manera, els pressupostos municipals s'elaboren en funció de les necessitats marcades per aquests objectius.

Dins de la xerrada que ha ofert Brugarolas, titulada 'Un nou acord entre la direcció política i el lideratge polític: el cas de Sant Cugat', el tinent d'alcalde també ha explicat les polítiques de transparència del consistori i ha exposat l'aliança amb els municipis veïns de Cerdanyola i Rubí per impulsar el consorci Catalonia Innovation Triangle (CIT).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.