El cònsol equatorià explica a Sant Cugat les polítiques de retorn del país


  • Comparteix:

El cònsol de l'Equador a Barcelona, Richard Olivo, ha visitat aquest dissabte la ciutat per assessorar la comunitat equatoriana a Sant Cugat. Olivo ha respost els dubtes dels ciutadans que s'han acostat al consolat mòbil, ubicat a la Casa de Cultura i organitzat per l'Associació Multicultural Sant Cugat. Entre les qüestions que ha resolt, ha explicat les polítiques de repatriació del país.

A més de plantejar dubtes i tràmits concrets, la presència del cònsol a la ciutat també ha comptat amb una conferència durant la qual Olivo ha explicat que al país sud-americà la dació en pagament és obligatòria des del 2012 i les facilitats que posa el govern equatorià si es vol retornar al país.

En aquest sentit, el cònsol ha assegurat a Cugat.cat que l'Equador està obert al retorn dels ciutadans i per això ha posat en marxa aquest pla d'assessorament.

Richard Olivo

Nosaltres tenim uns plans de retorn per als equatorians que volen tornar al seu país. Com diu el president, tenim les portes obertes perquè tornin a un Equador 'diferent'.


Alguns dels assistents s'han mostrat satisfets amb la visita del consolat a la ciutat que, segons ells, els ha permès solucionar els seus dubtes sense la necessitat de traslladar-se a Barcelona.

Assistents

Molt útil perquè a Barcelona hi ha molta gent. / He vingut per veure les alternatives del país. / Abans sempre anaven amb seguretat, en canvi, avui el cònsol ha vingut amb el seu cotxe.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, també ha estat present a l'acte per explicar els serveis d'acollida amb què compta Sant Cugat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.