Sant Cugat acull l'acte de graduació de la primera promoció de FP Dual catalana


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori ha reunit aquest dijous prop de 500 alumnes en l'acte de graduació de la primera promoció de Formació Professional Dual del país. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lliurat els diplomes als estudiants d'aquesta modalitat de FP que aposta per augmentar la col·laboració entre les empreses i els centres docents en el procés formatiu de l’alumne. Per Mas, aquest tipus de formació és un exemple de la capacitat del país 'per tirar endavant' amb la unió del jovent, els centres educatius i les empreses.

Després de dos anys de formació, prop de 500 alumnes de 23 centres d'arreu del país han rebut de mans del president Mas el diploma que acredita haver cursat estudis de la Formació Professional Dual. És la primera promoció de Catalunya d'aquesta modalitat de formació professional, inspirada en els exemples aplicats a Alemanya, Àustria i Suïssa.

El model català es basa en la dualitat de llocs de l'aprenentatge, aquell que alterna la formació en el centre i l'activitat formativa i productiva en l'empresa. L'estada a l'empresa comença amb unes pràctiques per obtenir després una remuneració amb contracte o beca, tal com ha destacat alguns alumnes.

Alumnes

Esperem que doni el seu fruit amb un contracte/ M'ha obert les portes i em van oferir feina


L'objectiu d'aquesta formació permet millorar la motivació, l'aprenentatge, el rendiment i l'ocupabilitat de l'alumne; i pel que fa a l'empresa, permet atreure alumnes cap a especialitats poc demanades i fer formació en les pròpies instal·lacions.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha recordat que altres països europeus porten dècades aplicant aquest model de formació professional, però que ara Catalunya ja pot dir que 'té una molt bona' proposta en aquest sentit. Mas ha subratllat que l'acte demostra la capacitat d'esforç de Catalunya per tirar endavant.

Artur Mas

Ho tenim molt difícil i cru però aquest país si fa les coses bé i suma esforços, se'n sortirà.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha comentat que els 500 joves reconeguts són un exemple que la formació és la garantia de futur pel país.

Mercè Conesa

Cal destacar la formació des de la base, la formació que és fonamental per aquesta època de la joventut.


L'acte també ha tingut l'assistència de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que ha subratllat l'aportació d’aquesta Formació Dual, una de les grans apostes del departament per renovar la formació professional.

De cara a l'any vinent, la previsió és que es graduïn més de 2.000 alumnes en Formació Professional Dual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.