El seguici de Sant Pere fa lluir les entitats de cultura tradicional i popular


  • Comparteix:

El seguici ha acabat al Monestir

El seguici ha acabat al Monestir

El seguici de Sant Pere ha tret aquest diumenge al carrer la part més tradicional de la Festa Major. Les entitats de cultura popular i les autoritats han lluït pels carrers del centre en homenatge del copatró de la ciutat.



El seguici ha portat les autoritats i les parelles del 'Paga-li Joan' fins al Monestir. Aquest és el sentit d'una de les activitats més tradicionals de la Festa Major que, any rere any, aplega les principals entitats de cultura tradicional.

Alguns dels membres de les entitats que han participat al seguici han destacat la importància d'aquesta tradició.

Entitats

Per als Caparrots el seguici de Sant Pere és molt important. / Seguir la tradició de la Festa Major és poder mostrar molts pilars. / Els Bastoners volem ser una entitat que també participa al seguici.


Altres representants de les entitats han expressat la rellevància que té aquest acte per donar a conèixer les seves activitats als santcugatencs.

Entitats

És un punt molt important de la Festa Major i una manera de donar a conèixer les entitats i el que fan. / És una representació de les entitats culturals de Sant Cugat i és molt important.


El recorregut, que ha sortit de la plaça de la Vila, també ha comptat amb una altra tradició, l'ofrena a la casa de Francesc Vila i Trabal. Després de recórrer el centre del municipi acompanyats dels santcugatencs, el seguici ha finalitzat al Monestir, on es fa el ball de l'ofrena i la benedicció dels rams; a més de la missa major.

El seguici de Sant Pere està organitzat per la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.