Les peticions de beques menjador s'incrementen un 33% al Vallès Occidental


Temes relacionats

L'Ajuntament obre avui les sol·licituds per a les beques menjador (19/mai/14)

Les ciutats de la comarca demanen 2'6 milions més per a beques menjador (21/gen/14)

Les beques menjador i d'escolaritat arriben a 628.000 euros aquest curs (11/nov/13)


  • Comparteix:

El Consell Comarcat ha detectat un nou increment de la demanda d'ajudes / Foto: ACN

El Consell Comarcat ha detectat un nou increment de la demanda d'ajudes / Foto: ACN

Les sol·licituds per a beques menjador de cara al curs vinent han augmentat un 33% al Vallès Occidental, segons les dades del consell d'alcaldes i alcaldesses del Consell Comarcal. Ara, aquest òrgan territorial valorarà les sol·licituds, aplicarà els criteris que marquen les seves bases i decidirà quants ajuts atorga durant el proper any escolar.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha participat a la reunió del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses de la comarca, una trobada en què l'òrgan ha comunicat el nombre de peticions de famílies per obtenir beques menjador. En total, s'han registrat 12.796 sol·licituds, el que representa un 33% més que a l'any anterior, quan se'n van demanar 9.573. El consell comarcal serà l'encarregat de decidir durant aquest mes quantes d'aquestes peticions poden assignar al proper curs.

De fet, Sant Cugat i la resta de municipis del Vallès ja van demanar a principis d'any a la Generalitat 2,6 milions per a beques menjador, per complementar el finançament que assumeixen els consistoris malgrat no tenir aquesta competència. En clau local, Sant Cugat ha aportat al curs 2013-2014 628.000 euros en concepte de beques menjador i d'escolaritat.

En declaracions a La Xarxa, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que els municipis fan un gran esforç per mantenir aquestes ajudes i ha demanat a la Generalitat que mantingui el suport a les famílies.

Mercè Conesa

Tots els municipis fem un gran esforç per facilitar aquestes beques i també ens cal que la Generalitat continuï fent els màxims esforços. El suport a les famílies ha de ser prioritari.


Per consultar les bases de la convocatòria del consell comarcal es pot consultar la seva web, Ccvoc.org, o el document adjunt a aquesta notícia. Algunes dels requisits més destacats per optar a la subvenció són no rebre cap ajut pel mateix concepte, estar matriculat a un centre educatiu del Vallès Occidental, fer ús del servei de menjador i no disposar d'aquest servei de manera gratuïta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.