Diputació i Generalitat se sumen al projecte vallesà de prevenció d'incendis


Temes relacionats

Les ciutats de la comarca demanen 2'6 milions més per a beques menjador (21/gen/14)


  • Comparteix:

La trobada del Consell Comarcal s'ha fet a la seu egarenca de l'organisme / Font: Localpress

La trobada del Consell Comarcal s'ha fet a la seu egarenca de l'organisme / Font: Localpress

La Diputació i la Generalitat sumaran esforços amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental per tirar endavant el projecte de prevenció d'incendis forestals 'Boscos del Vallès', que també preveu generar energia renovable a través de la biomassa de l'entorn. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha qualificat aquesta iniciativa com un 'projecte estratègic' de ciutat i ha recordat que més de la meitat de la superfície de Sant Cugat és massa forestal.

El consell d'alcaldes i alcaldesses d'aquest dimecres ha anunciat l'acord amb la Diputació i la Generalitat per treballar conjuntament pel projecte de 'Boscos del Vallès', i ha servit també per prorrogar i ampliar el Pla d'Actuació Comarcal, que inclou noves actuacions en la prevenció d'incendis.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat a La Xarxa el valor que té per la ciutat aquest projecte, que ha qualificat d''estratègic'.

Mercè Conesa

Sant Cugat té molta massa forestal i per nosaltres poder-la reutilitzar és un projecte estratègic.


Conesa també ha recordat que el projecte municipal de crear una central de biomassa servirira per a edificis públics i privats.

Aquest acord del Consell Comarcal amb la Diputació i la Generalitat reforçarà, segons han explicat des del consell, el doble objectiu de la proposta. D'una banda, el de reforçar les infraestructures de prevenció com són els punts d'aigua i els accessos al bosc, a més de la neteja de franges. De l'altra, el d'utilitzar la biomassa per generar energia renovable a la comarca. Aquesta iniciativa es desenvoluparà fins al 2017 i pretén tenir un impacte en la disminució de la biomassa que genera el perill d'incendi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.