El curs d'estiu de la Unipau analitza la situació dels països del Magreb


Temes relacionats

Mancilla: 'Espanya ha de fer una política migratòria que respecti els drets humans' (19/jul/14)

Xavier Casals: 'Als partits d'ultradreta se'ls ha de combatre amb idees' (18/jul/14)

Elina Viilup: 'La nova Comissió Europea serà més forta que l'anterior' (18/jul/14)

El conflicte a Gaza marca la inauguració del Curs d'Estiu de la Unipau (18/jul/14)

Romeva: 'El repte de la immigració és evitar que hagin de marxar de casa seva' (17/jul/14)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una manifestació a Madrid pro-sahrauí / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una manifestació a Madrid pro-sahrauí / Foto: ACN

El curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) se centra aquest diumenge en la situació i el futur dels països del Magreb després de la Primavera Àrab. La jornada, que té lloc al Centre Borja, arrenca a dos quarts de deu del matí amb les xerrades de la doctora en Psicologia Social i professora a l’Institut National du Travail et des Études Sociales i Université de Carthage, Moufida Abassi, i l'activista, membre fundador i president de Jossouffm, Rhizlaine Benachir.

La conferència d'Abassi té com a objectiu analitzar la nova Constitució de Tuníssia, mentre que la de Benachir reflexionarà sobre els avenços que suposarà per a les dones aquesta nova constitució.

A les onze del matí serà el torn de la periodista i investigadora del Centre Jacques Berque de Rabat (CJB) Beatriz Mesa amb la conferència 'Les línies yihadistes al Magreb: la rebel·lió tuareg i àrab del sud'. A dos quarts d'una la periodista i redactora de la secció d'Internacional de 'La Vanguardia' Isabel Ramos parla sobre el paper de l'Estat espanyol dins el conflicte del Sàhara Occidental.

Els actes es reprenen a dos quarts de cinc de la tarda amb una ponència del director de Desenvolupament Socioeconòmic de l’Institut Europeu del Mediterrani (IEMed), Javier Albarracín, que explicarà el paper dels nous protagonistes polítics i econòmics del Mediterrani. Per últim, a dos quarts de cinc de la tarda tanca la jornada el coordinador de la xarxa Euro-Mediterrània de l’Economia Social (ESMED), Carlos Lozano, que explicarà les relacions actuals entre les ribes nord i sud del mar Mediterrani.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.