El curs d'estiu de la Unipau aprofundeix en els conflictes dels països àrabs


Temes relacionats

Albarracín: 'Si la UE vol estar al mapa al 2030 ha de lligar curt l'euromediterrània' (20/jul/14)

Mancilla: 'Espanya ha de fer una política migratòria que respecti els drets humans' (19/jul/14)

Xavier Casals: 'Als partits d'ultradreta se'ls ha de combatre amb idees' (18/jul/14)

Elina Viilup: 'La nova Comissió Europea serà més forta que l'anterior' (18/jul/14)


  • Comparteix:

Xavier Mas de Xaxàs, en una imatge d'arxiu

Xavier Mas de Xaxàs, en una imatge d'arxiu

El periodista Xavier Mas de Xaxàs parlarà sobre les múltiples guerres obertes a Síria des que esclatés la revolució social el 2011 en el cinquè dia del curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). La jornada d'aquest dilluns també inclou altres ponències relacionades amb els països àrabs.

'Les múltiples guerres de Síria' és el nom de la conferència que protagonitzarà el periodista Mas de Xaxàs. El reporter de 'La Vanguardia' indagarà en la revolució social que va començar el 2011 a Síria i valorarà la situació actual del país, a dos quarts de cinc de la tarda.

La professora de Política Àrab a la Universitat de Barcelona (UB) Lurdes Vidal també reflexionarà sobre l'estat d'un país àrab. En aquest cas, però, es tracta d'Egipte. Vidal explicarà en quin estat es troba el país de les piràmides i l'assetjament dels activistes i opositors crítics amb l'actual govern en la conferència 'Egipte, el dilema entre estabilitat i llibertat'. Serà a dos quarts de deu del matí.

Una anàlisi de l'actualitat política turca, a més de l'explicació del rebuig per part de la Unió Europea, centrarà el discurs del politòleg i professor de Relacions Internacional a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Eduard Soler. La ponència porta com a títol 'Turquía: polarització política, rebuig europeu i conflictes regionals' i tindrà lloc a les onze del matí.

'Israel i el conflicte perfecte' és el nom de la conferència que protagonitzarà el periodista i director de la revista 'El Ciervo', Jordi Pérez Colomé, a dos quarts d'una del migdia. En ella, Colomé farà una mirada enrere per descobrir que Israel mai ha viscut en pau i explicarà el rerefons del conflicte permanent.

Finalment, a dos quarts de sis de la tarda, l'investigador principal del Mediterrani i del Món Àrab al Real Instituto Elcano Haizam Amirah Fernández tractarà la caiguda de Muamar Gadafi i la situació actual de Líbia. Sota la pregunta 'És possible la pau i l'estabilitat a Líbia?', Amirah Fernández desvelarà els principals eixos de conflicte del país i el panorama que impedeix l'assentament d'una pau real.

Totes les ponències del curs d'estiu de la Unipau tenen lloc al Centre Borja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.